Борисов е ипотекирал България в полза на корупционните проекти за

...
Борисов е ипотекирал България в полза на корупционните проекти за
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов е ипотекирал България в полза на корупционните Турски поток и АЕЦ Белене

Борисов е ипотекирал България в интерес на корупционните планове за строителство на АЕЦ Белене и на Балкански поток, компрометиран обществено като продължението на Турски поток през територията на страната. Нашето и идващото потомство ще изплащаме заемите на българската страна за морално и механически остарели енергийни мощности от предишния век, които обслужват съветските геополитически ползи и зареждат чекмеджетата на предалите националния интерес за няколко пачки в евро ръководещи клептократи.

Това е кражба от нашето бъдеще. Продължението на Турски поток през нашата територия се финансира напълно от българските данъкоплатци и ще транзитира 90% съветски газ през България и Сърбия до Унгария. Така се изключва конкуренцията, изключва се транспарантната търговия и най-важното – обезпечава се дълготрайна енергийна взаимозависимост на страната ни. Всичко това ще има директен отрицателен резултат върху разноските на българските жители и промишлеността за сила – обстоятелства, които непроменяемо сме подчертавали в позициите си по тематиката.

Освен това – не се планува да бъдат газифицирани общините, компаниите и жителите в Северозападна България, макар че трасето на тръбите е при тях.

От Демократична България от дълго време предизвестяваме за следствията от този стопански неблагоприятен и политически заробващ план. Налагането на наказания, коментирано в София от помощник-държавния секретар в Бюрото по енергийни запаси на Държавния департамент на Съединени американски щати, върху фирмите, участващи в строителството на Турски поток , в това число и неговото продължение на територията на България, е просто следващото удостоверение за характера на плана.

Продължаващите разноски за плана АЕЦ Белене при изясненост, че той няма да бъде осъществен – както заради остарялата технология на реакторите, по този начин и тъй като е стопански неплатежоспособен – е незаконно плячкосване на българските жители, изгубено време и износен публичен запас.

Какво би трябвало да се направи?

Незабавно да се преразгледа решението за нов заем на „ Булгартрансгаз “ за продължение строителството на Балкански поток, в подтекста на идните наказания върху плана. Ревизия и разгласяване на всички направени и планувани разноски.

Да бъдат спрени всички процедури, дейности и заплащания за плана АЕЦ Белене.
Да бъде изработен самостоятелен интернационален одит на активността и решенията на Българския енергиен холдинг (БЕХ), Булгартрансгаз и Националната електрическа компания (НЕК), отнасящи се до построяването на двата плана.

Модернизирането на енергетиката ни - посредством гарантиране на сигурност на доставките и диверсификация - е от първостепенна значимост за отбраната на националния интерес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР