Борисов е един феномен, защото сякаш превъплъти мъдростта на едни

...
Борисов е един феномен, защото сякаш превъплъти мъдростта на едни
Коментари Харесай

Катя Илиева: Няма начин задкулисието да няма план

Борисов е един феномен, тъй като като че ли превъплъти мъдростта на едни еврейски духовни учители. Мойсей споделя: „ Всичко зависи там, от горната страна “. Виждали ли сте това министър председателят да го споделя? Цар Соломон споделя, че всичко е в главата на човек. Той се опита да ни покаже, че е и разумен, удобен. След това учителят Иисус споделя, че всичко е от сърцето. Борисов доста пъти се е пипал по този начин за сърцето, с цел да споделя, че е сърдечен. Само че Маркс и Фройд споделят, че истината е малко по-надолу и тук се сещаме за Мата Хари. Като че ли в този момент Бойко Борисов се прави на Айнщайн и споделя: „ Бе момчета, всичко е релативно “

Така метафорично основният редактор на Фрог Нюз Катя Илиева изясни по 7/8 TV пред Тошко Йорданов облика на министър-председателят.

„ Както вие го нарекохте „ водачът “ си дава сметка, че ще продължи да работи както до момента. Видяхме по какъв начин стартира да се пазари. Още в изборната нощ стартира да предлага. След това видяхме, че предлага и от стоката си в лицето на депутатите. Предполагам, че един ден може да пристигна с някое чекмедже или с някоя пачка при вас. Кой знае? Такъв е моделът на държание. В последна сметка сме в страната на чекмеджетата “, разяснява тя.

Според нея партиите на статуквото не могат да ни предложат нищо друго, с изключение на държава-чекмедже.

„ Още след изборните резултати започнах да се запитвам какво ли е в главата на задкулисието, което знаем, че в действителност държи това статукво. Няма метод да нямат някакви хрумвания и проекти. Смятам, че те още веднъж ще опрат до схемите, които са ползвали и до момента. Една от тях е да стартират за пазарят хората – оферират под масата, пазарят, дават обещание им посредством назначения на техни близки. Може да им основат проблем, по-късно ще се появи някой, който да им го реши. Ще приложат всички типичен форми, които познаваме и са работили още от някогашната Държавна сигурност. Бойко Борисов ще се опита да се вклини в бъдещите парламентарни групи, които ще му пречат. Той в този момент има потребност от време, с цел да свърши всичко това, което може да направи този модел на ръководство “.

По думите ѝ тези схеми могат да бъдат доста жестоки и подли, тъй че да работят разрушително на всички, които се опълчват или се изпречат на пътя им.

„ Да не мислите, че администрацията доста харесва Борисов? Разбира се, че не, само че тя се опасява. Цялата страна към момента е в техните ръце и Борисов разполага с всички лостове, с които е работил до момента. Не би трябвало да има и момент на утешение, без значение от изборния резултат “, предизвести тя.

Катя Илиева е на мнение, че би трябвало да се отиде на нови парламентарни избори, само че при едно изискване.

„ Опозицията в лицето на „ ИТН “ и на „ Демократична България “ да направи смяна в Изборния кодекс, тъй като това не бяха почтени избори. Ако бяха, класацията щеше да бъде по-различна. По-скоро щеше да наподобява повече на тази, която видяхме зад граница, тъй като там хората не бяха уплашени и показаха вота си по този начин, както го усещат и мислят. Българите имат потребност от действителната картинка. Представете си в случай че махнем вота от администрацията и този от ромските махали, къде ще отиде Бойко Борисов и неговата партия “, регистрира тя и повтори, че сега най-важна е смяната в ИК.

„ С мафията няма какво да се прави, с изключение на да се нападна и по опция да се унищожи “, съобщи журналистът.

„ Борисов се държи тъкмо като деспот, който желае да резервира властта си. Прилича и на лъв, и на лисица. Пред хората той би трябвало да наподобява доблестен, чист, угрижен, а пък в това време е извънредно подъл и потаен. Ние тия функции сме ги разгадали и той към този момент не може да приложи този модел. Просто е привършен “, счита Катя Илиева.

Тя изясни заявената поддръжка от страна на статуквото с тяхното лукавство.

„ Просто желаят да ви вкарат в тяхната скица. Те там могат да се усещат най-добре. Тези три партии (ГЕРБ, Българска социалистическа партия и ДСП) доста добре знаят, че когато основават безпорядък към себе си, това им идва дюшеш “, посочи Илиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР