Борисов да се оттегли за болничните или предприемам действия, няма

...
Борисов да се оттегли за болничните или предприемам действия, няма
Коментари Харесай

КНСБ: Борисов да се оттегли за болничните, хората ще реагират и ние ще ги поведем

Борисов да се отдръпна за болничните или подхващам дейности, няма да мине леко, някой е сбъркал да мисли, че ще мине този въпрос, разяснява пред БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Хората са чувствителни, хората ще реагират и ние ще ги поведем, калкулации на синдикатите демонстрират, че годишно една майка ще бъде ощетена с към половин заплата, добави той.

За Димитров, концепцията на ръководещите по този метод да пресекат взимане на подправени болнични не може да се оправдае и няма да докара до нищо положително. Дори по този начин хората, вместо три, ще взимат повече дни болнични.

" Стотици хиляди хора ще пострадат, без да имат никаква виновност. Как ще разбираем на една майка, която би трябвало да си гледа болното дете, че първият ден няма да й бъде заплатен. Около 10 пъти в годината една майка взима болнични. Това значи да й вземем горе долу половин заплата на година, без да й разбираем за какво. Това е скандално ".

Димитров желае сериозна битка с кухите компании, които източват Национален осигурителен институт. " Ако има воля, държавната машина може да покаже, че това няма по какъв начин да продължава ". КНСБ желае трите дни болнични да се заплащат от Национален осигурителен институт.

Председателят на АИКБ Васил Велев съобщи пред НоваТВ, че всеки човек е работил 2 дни по-малко поради такива измами това е % от Брутният вътрешен продукт, ние произвеждаме 1 милиарда по-малко. Докато се вършим на заболели, вместо да работим, ще ни е това дереджето, сподели Велев.

" Тази мярка, въпреки и незадоволително решителна, несъмнено ще докара до ограничение на кражбите и до увеличение на приходите на хората. Когато не крадеш от сътрудника си, това което той е изработил - ще си го получи. Второ, ще се създаде доста повече ", изясни Велев.

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов разяснява, " това решение има една сериозна уязвимост. Тя е, че съгласно това предложение всички болнични са подправени. Че има такива - няма подозрение ".

" Виновни са тези, които издават подправени болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася подобен подправен лист. Нека помислим по какъв начин да накажем тези хора. Защо би трябвало да наказваме някой, който не е отговорен за това ", добави той.

По думите на Велев, " синдикатите би трябвало да решат кого пазят - дали тези които крадат, симулират и отиват за гъби с подправен болничен или тези, които са правилни, съзнателни и идват на работа ". /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР