Борислава Христова изигра поредният си силен мач с екипа на

...
Борислава Христова изигра поредният си силен мач с екипа на
Коментари Харесай

Борислава Христова блести в Полша

Борислава Христова изигра следващият си мощен мач с екипа на Гожов (Велкополски). Най-добрата ни баскетболистка бе с съществена роля за сложната победа на участника в ЕвроКъп, който съкруши Политехника (Гданск) с крайното в отсрочен дуел от третия кръг на полския шампионат. Успехът е втори следващ за Гожов в шампионата и отборът към този момент се намира на четвъртата позиция в подреждането с баланс от 4-2. Политехника пък записа четвъртата си загуба и застана на деветото място.

Христова още веднъж блесна с изявите си на паркета. Варненката записа 21 точки, 6 битки и 2 асистенции в нападателен проект, а в отбрана способства с 4 отнети топки 2 чадъра, като получи едвам 47 секунди отмора в хода на мача - 39:13 минути игрово време. Националката ни бе 7/12 от зоната за две точки, 1/2 от тройката и 4/5 от наказателната линия и се регистрира с най-голям коефициент на потребно деяние от целия си тим - 25.

Двубоят бе много сложен за Гожов, откакто коравите посетители не пожелаха да се откажат до самия край. Страхотна серия от 10:0 в края на срещата за домакините също не бе задоволителна да удържи Политехника, само че триумфът бе материализиран с унищожителна тройка на направилата отлично второ полувреме американка Катлийн Дойл, която се разписа за 78:73 с 38 секунди оставащо време. Отборът от Гданск не откри отговор до края на срещата и успеха отиде в ръцете на Гожов - 80:73.

Меган Густафсон бе най-резултатна за победителките с " дабъл-дабъл " от 23 точки и 10 битки плюс 3 чадъра, а Катлийн Дойл също като Христова остави 21 точки на сметката си. Джазмийн Дейвис бе водач за Политехника с 26 точки, до момента в който Катерина Римаренко добави 15 пункта и 6 битки.

Следващият мач на Боби и компания е посещение на Познан в събота от 19:30 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР