Борислав Йорданов е предприемач, пътешественик и любител на спорта и

...
Борислав Йорданов е предприемач, пътешественик и любител на спорта и
Коментари Харесай

Борислав Йорданов превръща рециклирани пластмасови бутилки в дрехи

Борислав Йорданов е бизнесмен, странник и фен на спорта и природата. Преди три години той пътува до Камбоджа, където до момента в който се любува на залеза на един хубав плаж, попада на големи купчини с пластмасови отпадъци.

Това е моментът, в който той взема решение, че би трябвало да направи нещо по въпроса. В желанието си да помогне на природата, Борислав стартира да основава дрехи от рециклирани пластмасови бутилки.

Какъв е процесът на основаването им? Ето какво показа самият той по време на гостуването си в студиото на " Преди обед ".

" Много хубаво се любувах на природата и на слънцето, на вълните, на залеза и на всичко... Докато не се обърнах встрани и видях доста пластмасови бутилки и други боклуци ", показа той усещанията си от плаж в Камбоджа.

" Това ме замисли, че се бях трансформирал в един потребител, както са повечвето от нас, които имат един по-добър, междинен, стандарт на живот. Тогава осъзнах, че би трябвало да трансформира моя метод на живот ", добави той.

Как от потребител се става еко човек? " Постепенно ", сподели той, като стартира да се среща в интернет със стряскащите данни за климатичната рецесия на планетата. Така взема решение, че може да способства с нещо, като стартира да основава облекла от рециклирани пластмасови бутилки. Вижда хора, които го вършат към този момент в Америка, и се свързва с тях.

" Първо се събират бутилките за преработване. В България това се случва с разделносъбирателните компании. После те се измиват доста добре, след което се начупват на дребни късчета ", сподели Борислав.

" След което се разтопяват и се образуват на чипове, след които те се издърпват до конци със специфични машини машини. После от тях се шие самият плат и ние вършим дизайна на облеклата ", добави той.

" Тези тениски действително са на дупки, с цел да може да диша цялото тяло, както и нямат нездравословни химикали. При преработване се икономисва и 50 % от потребността от вода за произвеждане ", сподели Борислав.

" Тези тениски след това могат да се създадат на кърпи и още веднъж да се употребяват ", добави той.

" В България няма цех, който да рециклира по този метод пластмасови бутилки. Иначе на драго сърце бих направил целия развой в България ", сподели той.

Вижте какво още показа Борислав Йорданов във видеото в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР