Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г.

...
Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г.
Коментари Харесай

Съдии: Има съмнения за моралния интегритет на г-н Сарафов

Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. беше избран за поста основен прокурор по същия метод, както г-н Гешев – бързо, без да се разискват други кандидатури, без да се излагат аргументирани претекстове. Това разяснява в ефира на " Здравей, България "  председателят на Съюза на съдиите Татяна Жилова. По думите ѝ това не може да не остави този привкус, че имаме нова порция от същото.

" Неясен остана мотивът защо това стана толкоз бързо и за какво се избра тъкмо този претендент, който стартира цялата процедура ", уточни Ивайло Дерменджиев, ръководител на Висшия адвокатски съвет.

" В нашата социална и политическа действителност краткотрайните неща са доста трайни, още повече, че сме в процес на правосъдна промяна, който е доста безреден. Вероятността господин Срафов да има пред себе си един дълъг небосвод е доста огромна ", добави още Жилова. 

" Самият факт, че не се разискаха никакви други претенденти удостоверява репликата: „ Ето прегрупираме се ”, изтекла в запис сред Гешев и Сарафов, сподели още тя.

Относно поръчката на правосъдния министър Атанас Славов, че ще инициира допълнителна точка - разискване на компетентността на органа по избора на Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. за и.д. основен прокурор, Татяна Жилова разяснява: " Решенията на Пленума на Висш съдебен съвет, с които се избира основен прокурор, ръководител на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, не подлежат на обжалване, само че в тази ситуация сме в процедура по избиране на изпълняващ временно длъжността ".

Според нея изборът на Сарафов може да се апелира при подадена тъжба във Върховен административен съд, който ще реши позволена ли е тя. 

" Има подозрения за моралния интегритет на господин Сарафов. Срещу него има две подадени претенции във Върховен касационен съд по новия механизъм за следствие на главния  прокурор и заместниците му ", сподели още Татяна Жилова. 

Ивайло Дерменджиев разяснява, че този парламент би трябвало да подмени състава на Висш съдебен съвет, да подмени инспектората и да избере двама конституционни съдии.

" Всеки магистрат всяка година подава декларация за имотното си положение. Те обаче ревизират дали това, което е заявено съществува в други регистри, само че не се открива генезис на средствата- това е друго произвеждане ", заяви председателят на Съюза на съдиите Татяна Жилова във връзка изнесените данни за имотното положение на Сарафов.

" Сега поръчката, която той е дал е чистка тук-там на " гешевчетата ", отстраняването на 28-те окръжни прокурори е в пълномощията на Прокурорската гилдия. Това значи, че господин Сарафов е сигурен в решенията на колегията. Това изяснява за какво не се намира един самостоятелен прокурор, който да проверява основния ", уточни още тя. 

" Ограничаването на функциите ще предопредели избора на нов основен прокурор ", допълни Ивайло Дерменджиев, ръководител на Висшия адвокатски съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР