Борислав Сарафов не е подходящ за длъжността на главен прокурор.

...
Борислав Сарафов не е подходящ за длъжността на главен прокурор.
Коментари Харесай

ПП/ДБ видяха капан в избора на Сарафов за временен главен прокурор

Борислав Сарафов не е подобаващ за длъжността на основен прокурор. Изборът на господин Сарафов е проблем и капан. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на ПП/ДБ Владислав Панев пред БиТиВи.

По думите му новият Висш правосъден съвет би трябвало да бъде с малко по-различен състав и да взима решения в интерес на обществото, а не конюнктурни . В момента сегашният Висш съдебен съвет е продънен от политика.

Според него Народното събрание следва се произнесе за депутатските имунитети. Действия на Сарафов за отдръпване на искане на депутатските имунитети би било казус, посочи Панев.
 Сарафов неотложно да подаде оставка, скочиха от ПП/ДБ
Сарафов неотложно да подаде оставка, скочиха от ПП/ДБ

Подмяната на Гешев със Сарафов - фарс, а не правосъдна промяна

Той уточни, че правосъдната промяна не се състои от замяната на един основен прокурор с различен, а правосъдната промяна е смяна функционалностите на обвинител номер едно. Владислав Панев чака ПП/ДБ да се схванат с ГЕРБ/СДС и Движение за права и свободи за промени в Конституцията с болшинство от 160 народни представители.

Той счита, че работата на конституционната комисия ще бъде сложна и дефинира като проблем измененията Конституцията с наличието на Делян Пеевски в работата на отрасловата парламентарна комисия. По поръчките на парламентарните групи шансът за промени в Конституцията е значителен, чака Панев поддръжката на депутатите.
 Атанаска Дишева не има вяра Сарафов да хвърли оставка
Атанаска Дишева не има вяра Сарафов да хвърли оставка

Не вижда опит за излизане от прегръдката сред прокуратурата и политиката

Във връзка с живота на кабинета Денков-Габриел, Панев съобщи, че за някои от назначенията в изпълнителната власт научават посредством медиите . " Не би трябвало Facebook да бъде горната камара на Народното събрание и оттова да научаваме информацията ", разкритикува депутатът.

Владислав Панев е на мнение, че новите назначения на ще бъдат направени през идната седмица.

Той добави, че към момента има съмнение сред ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС , само че в случай че двете обединения желаят новата постоянна власт да се резервира, ще би трябвало да си приказват повече.
 Член на Висш съдебен съвет се закани Сарафов да бъде отхвърлен, в случай че се снабди с обвиняване
Член на Висш съдебен съвет се закани Сарафов да бъде отхвърлен, в случай че се снабди с обвиняване

Георги Кузманов: Всеки може да подаде сигнал против всеки и да му осуети кариерата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР