Борислав Сарафов е търсил съдействие от правосъдния министър, за да

...
Борислав Сарафов е търсил съдействие от правосъдния министър, за да
Коментари Харесай

Сарафов поискал достъп до кабинета на главния прокурор

Борислав Сарафов е търсил подпомагане от правосъдния министър, с цел да получи достъп до кабинета на основния прокурор. Това стана ясно по време на чуване на Атанас Славов в Народното събрание. Правосъдният министър удостовери още, че ще апелира пред Върховен административен съд избора на Сарафов.

Изслушването е в отсъствието на вносителите от " Продължаваме промяната - Демократична България ". " Някои оповестиха държанието на мандатоносителя за политическа шизофрения. Не съм участвала до момента на съвещание, в което вносителите от ПП-ДБ седмица упорстват да бъде изслушан министърът на правораздаването. И когато болшинството чака това чуване да се състои, вносителите да не са даже в пленарна зала ", съобщи Десислава Атанасова.

" Тук в тази зала има представител на Демократична България и това е министър. Сега, правилно е, че е министър, само че си е от Демократична България. Предлагам екстравагантното решение той да си самопредстави чуването, щото въпреки всичко е от Демократична България ", съобщи Тошко Йорданов.

" Няма опция, без значение че е направено по процедура, който и да е депутат, включително и ръководителя, да направи парламентарна субституция на вносител на предложение.
" Министърът на правораздаването би трябвало да е по-близо до правото и правораздаването, в сравнение с до политиката. Аргументите на сътрудниците - членове на Прокурорска гилдия са, че не може да се допусне нито ден без да има изпъляващ функционалностите основен прокурор. Същия ден получих позвъняване от господин Сарафов, с цел да му осигуря достъп до пространствата на основна прокуратура. Аз, несъмнено, като министър, работя съгласно функционалностите, които имам, и достъпът беше обезпечен, без значение че аз преди този момент още в сряда бях изразил мнение, че по-скоро пленумът е този способен орган ", съобщи Славов.

Народното събрание удължи работното си време и съвещанието продължава, осведоми Българска национална телевизия. Предложението за удължение и разбъркване на дневния ред пристигна от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и беше подкрепено в пленарната зала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР