Борислав Сарафов е предложен за втори мандат за директор на

...
Борислав Сарафов е предложен за втори мандат за директор на
Коментари Харесай

Предлагат Борислав Сарафов за втори мандат начело на НСлС

Борислав Сарафов е препоръчан за втори мандат за шеф на Националната следствена работа (НСлС). Сарафов е и заместител на основния прокурор по следствието.

Предложението за втори мандат е на основния прокурор Иван Гешев, подкрепено и от двама от членовете на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) Светлана Бошнакова и Йордан Стоев.

Борислав Сарафов , когато бе и единствената кандидатура за поста. Номиниран бе от тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров и други членове на прокурорската гилдия, която поддържа единомислещо номинацията му.

Името на  и по време на така наречен скандал Апартамент гейт през 2018 година , който струваше политическата кариера на редица фрагменти на ГЕРБ. Тогава Борислав Сарафов излезе в дълготраен отпуск, въпреки и главно в абсурда.
 Крум Зарков предлага началник на Национална следствена служба, посочен му от самите следователи
Крум Зарков предлага началник на Национална следствена служба, посочен му от самите следователи

Те имат право да свикат общо заседание

В претекстовете към предлагането се акцентират високите административни и организационни качества на Борислав Сарафов и се изброяват главните моменти от неговата професионална биография - през 1996 година той става следовател в Окръжна следствена работа в София, 2001 година става заместител основен прокурор в гр. Сливница, а през 2001 година е назначен за прокурор в Окръжна прокуратура - София. От 2007 година е прокурор в отдел " Противодействие на проведената престъпност " във Върховна касационна прокуратура. През 2011 година е назначен от Висшия правосъден съвет за първия административен началник на новосъздадената Апелативна профилирана прокуратура. Заема длъжността до 2013 година, когато става заместител на основния прокурор при Върховна касационна прокуратура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР