Борислав Сандов за ареста на Десислава ИванчеваМаскирани с качулки полицаи

...
Борислав Сандов за ареста на Десислава ИванчеваМаскирани с качулки полицаи
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на „Младост“, органите на реда влязоха и в Общината

Борислав Сандов за ареста на Десислава Иванчева Маскирани с качулки служители на реда арестуваха зрелищно кметицата на „ Младост ” в центъра на София . По първична информация повода са подозрения за корупционни практики. Полицаите оковаха с белезници Десислава Иванчева.
 
Демонстративният арест на кметицата на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева е за приемане на рушвет. От Спецпрокуратурата потвърдиха информацията за извършената акция, само че отхвърлиха да оповестят имената на арестуваните по случая.

 
ЗРЕЛИЩЕН АРЕСТ на кмет в центъра на София. НА ЖИВО предава Dessislava Georgieva. ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК: https://bit.ly/2ETIcyW
Публикувахте от в 17 април 2018 година
Арестът е осъществен на бул. " Васил Левски " пред Министерство на спорта . По непотвърдена информация тя била хваната с крупна сума пари в размер от 70 000 евро. Това била единствено първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на позволение за градеж.

 Арестуваха зрелищно кметицата на столичния регион Младост Десислава Иванчева в центъра на София БГНЕС

Адвокатът на Иванчева Върбан Върбанов изясни, че е получил телефонно позвъняване към 14:20 часа, от което е схванал за ареста: " Ако бъде повдигнато обвиняване, тогава ще разберем в действителност в какво упрекват Иванчева и защо става дума. В момента може да е всичко. Дали е вярно да я задържат? Този въпрос би трябвало да бъде заложен на тези, които реализират задържането. Аз като юрист, естествено, бих желал тя да не е арестувана, в случай че съм неин бранител ". Върбанов изясни, че досега полицията не го позволява до Иванчева: " Че се организират процесуално-следствени дейности. Зададох въпроса какви, споделиха, че като отида, ще науча. В момента даже следователката, която ми се обади, не ми подвига телефона ".

Минути преди ареста Десислава Иванчева разговаряла с юрист на „ Зелените “ по отношение на подготвяна конференция против презасторяването на града. Това сподели за Дарик един от водачите на " Зелените " Борислав Сандов . Той добави, че дружно с Иванчева в колата е била и заместник-кметът на региона Биляна Петрова .

Пиарът на регион " Младост " Петър Кърджилов написа във Facebook, че в постройката на общината има полиция и чиновници на антикорупционния орган, като работещите в постройката не се позволява да излизат.  
Кметицата на " Младост ", която е протеже на Г. Кадиев, е хваната с рушвет преди минути.
Публикувахте от в  Първата информация за зрелищния й арест пристигна от фотография, пусната във Facebook, на някогашния народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров .

" За мен днешното показно деяние, което се прави от Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) и от полицията, има една единствена цел - да сплаши хората, които се борят за попречване застрояването на зелените площи и градинките в междублоковите пространства. Това беше и тематиката, която трябваше да представим на следващия ден на конференция с госпожа Иванчева и госпожа Петрова. За мен това е чисто деяние, като " бухалка " от страна на КОНПИ. В момента те са затворили постройката на регион " Младост " и вземат персонални карти от жителите , които са там, което също е неприемливо и отвън пълномощията на КОНПИ ", сподели Саднов.
 
Въпреки ареста конференцията против презастрояването на Столичната община ще се състои, добави Борислав Сандов .
 Арестуваха зрелищно кметицата на столичния регион Младост Десислава Иванчева в центъра на София БГНЕС

Бившият червен народен представител и ръководител на партия " Нормална страна " Георги Кадиев се разграничи от скандалната кметица на „ Младост “ . „ Десислава Иванчева в никакъв случай не е била мое “протеже ”. Издигнаха я протестиращите от " Младост ", без каквато и да е интервенция от наша страна. 100% от идея, логистика, финансиране и най-малко 80% от осъществяване на акцията бяха от " Нормална страна ". Направихме го с вярата, че оказваме помощ на гражданското общество ”, написа на страницата си във Facebook Георги Кадиев.

Кметът на София Йорданка Фъндъкова сподели, че е получавала сигнали за забавени преписки на районния кмет на " Младост " Десислава Иванчева, само че не и сигнали за корупция . Фъндъкова подсети, че районните кметове се избират мажоритарно и в този смисъл работата сред тях и кмета на София е най-много координационна. Тя добави, че няма спомагателна информация и е научила за задържането на Иванчева от медиите.
 

 Десислава Иванчева БГНЕС

Утре прокуратурата ще даде детайлности по случая. Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че следствието се прави взаимно с Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ).

Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев отхвърли да разяснява случая с претекста, че ще бъде попречено на следствието.

Иванчева беше определена за кмет на " Младост " в края на 2016 година, когато изненадващо победи на балотаж кандидатката на ГЕРБ Мария Илиева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР