Борислав Сандов е народен представител в 46-ото и 47-ото Народно

...
Борислав Сандов е народен представител в 46-ото и 47-ото Народно
Коментари Харесай

Кой е Борислав Сандов, новият министър на околната среда и водите

Борислав Сандов е депутат в 46-ото и 47-ото Народно заседание, определен от листата на " Демократична България " (ДБ). Той е съпредседател на Зеленото придвижване, което е част от обединението на Демократична България.

Сандов е роден в град Мадан и е израснал в Родопите. От 20 години живее в София.

Сандов е изявен природозащитник, работи като специалист по стабилно развиване и запазване на климата във водещи неправителствени организации. Има дълготраен опит като уредник и представител на акции по запазване на околната среда и преход към зелена стопанска система. Той е съпредседател на “Зелено придвижване ” и член на председателския съвет на Демократична България. 

Завършил е Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, компетентност География, и е специализирал в направление Изменение на климата и ръководство на води. Участва интензивно във всички известни природозащитни акции от последните 15 години. Бил е зам.-председател на Студентски съвет към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Координатор е за България на Европейската гражданска самодейност за отбрана на пчелите.

Борислав Сандов остава и в историята на правосъдната процедура в България - поради. Става въпрос за разширение на активността на минната компания, срещу което Сандов се бореше поради заплаха от замърсяване на поречието на река Луда Яна и поради фейсбук статус против починалия основател на " Асарел Медет " проф. Лъчезар Цоцорков.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР