Борислав Писачев се призна за виновен пред съда и близките

...
Борислав Писачев се призна за виновен пред съда и близките
Коментари Харесай

Ето какво е наказанието на убиеца на зам.-кметицата на Кричим и семейството ѝ

Борислав Писачев се призна за отговорен пред съда и околните на починалото семейство. Припомняме, че против него са повдигнати обвинявания за причиняването на злополуката, в която починаха някогашната зам.-кметица на Кричим - Нурджан Ристемова, мъжът й Ерол Шерифов и двете им дечица - на 6 и 15 година

Признавам виновността си и изричам съболезнования на околните! Всеки ден пребивавам с мисълта за случката, сподели той. Писачев бе подсилен от двама свои другари, които се явиха като очевидци, оповестява "Марица ".

Прокуратурата изиска най-малко 14 години отнемане от независимост на обвинения. Налице е изключително тежък случай, със гибел на повече от 2 лица, като две от тях са деца. Обвиняемият е нарушил 4 правила за придвижване, сподели юрист Алекова. Тя добави, че 20 дни преди смъртоностното ПТП, Борислав е предизвикал и друго такова, само че за шанс не е имало жертви.

През 2016 Борислав е бил осъждан и за невърнати пари. Знам, че е осъждан и преди, само че не мога да кажа за какво, смути се единият очевидец Васил Стоянов, запитан от юристите на роднините за предишните нарушавания на подсъдимия.

Наясно ли сте, че преди Борислав да изтрие профила си във Facebook, е споделял постоянно клипове с коли и високи скорости, отвърна очевидците адв. Сузана Алекова, която съставлява частните обвинители. Видимо обезпокоени, те не дадоха явен отговор.

Прокурорът заяви, че виновният има голям брой нарушавания и престъпно минало. Употребил е наркотични субстанции в деня на тежката злополука и е съзнавал, че са неразрешени. Нарушил е и разпоредбите за ръководство, влезнал е в насрещната лява летна и е предизвикал гибелта на фамилията от Кричим. Загиналият Шерифов не е имал опция да планува дейностите на Писачев.

Няма условия, смекчаващи виновността му, без значение, че призна грешката си, удостовери прокурорът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР