Борислав Михайлов официално вече не е начело на БФС, след

...
Борислав Михайлов официално вече не е начело на БФС, след
Коментари Харесай

Лечков: Касабов действа самосиндикално, не сме решавали да бъде вписван като президент на БФС

Борислав Михайлов публично към този момент не е отпред на БФС, откакто Михаил Касабов беше вписан в Търговския указател като изпълняващ длъжността. Това решение обаче към момента не е дефинитивно, тъй като четирима от членовете на Изпълкома, измежду които Йордан Лечков и Емил Костадинов, внесоха тъжби срещу вписването му. За Българска национална телевизия Лечков изясни, че Касабов е работил самосиндикално и това е предизвикало ответната реакция от представителите на Изпълкома.

След оставката на Борислав Михайлов през декември се смяташе, че членовете на Изпълкома единомислещо избраха за негов временнен правоприемник Михаил Касабов. От Търговския указател имаха забележки по подадената документи, само че откакто те бяха отстранени, през днешния ден Касабов най-сетне беше вписан като краткотрайно изпълняващ длъжността президент на БФС, а името на Михайлов - заличено.
 Пълен цирк! И Лечков пусна тъжба против вписването на Касабов
Пълен цирк! И Лечков пусна тъжба против вписването на Касабов

Ето детайлности

Изведнъж обаче на хоризонта се появи нов проблем, тъй като Емил Костадинов, Йордан Лечков, Румян Вълков и Димитър Георгиев са внесли тъжби сред 18 и 22 януари, с което де факто се отмятат от декемврийското си решение. Според Лечков повода е, че Изпълкомът не е взел решение за назначението на Касабов на сходна служба и той самичък е сезирал Търговския указател да бъде вписан в него на поста.

" Това е самосиндикална демонстрация, без решение на Изпълкома. Колективният орган е Изпълкомът. Няма решение на Изпълкома Михаил Касабов да бъде вписван като президент ", изясни пред Българска национална телевизия Йордан Лечков.
 Касабов за жалбите: Странна ми е метаморфозата на сътрудниците, в петък ще ги запитвам за аргументите
Касабов за жалбите: Странна ми е метаморфозата на сътрудниците, в петък ще ги запитвам за аргументите

" Никой не ми беше споделил авансово, че ще подаде тъжба, което ме учудва "

Вчера в предаването " Денят Започва " на Българска национална телевизия, претендентът за президент на централата Димитър Бербатов още веднъж изрази опасения, че всичко се прави за да се опорочи задващия се конгрес на 15 март 2024г.

Сега се чака мнението на Софийски градски съд по четирите тъжби.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР