Борислав Михайлов е новият стар президент на БФС. Това стана

...
Борислав Михайлов е новият стар президент на БФС. Това стана
Коментари Харесай

Борислав Михайлов спечели битката с Бербатов за президент на БФС

Борислав Михайлов е новият остарял президент на БФС. Това стана ясно преди минути, когато бе оповестено гласуването от вота на делегатите. Михайлов печели борбата със единствено 11 гласа повече от тези на Димитър Бербатов. За спечелилия са дали своят вот 241 делегати, за Бербатов - 230 делегати, а за Христо Порточанов - 8 делегати.

Шестима бяха претендентите за президентския пост на Българския футболен съюз. Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Христо Христов, Георги Захариев и Ивайло Дражев. Трима от тях - Христов, Дражев и Захариев обаче се отхвърлиха преди гласуването.

Точно 508 клуба от професионалния и от аматьорския футбол у нас имат право да дадат своите гласове, само че делегатите на Конгреса бяха 483.

Ето по какъв начин протече хронологично Конгреса:

16:48 - Председателят на комисията по избора за нов президент на БФС разгласи резултатите от гласуването. В него са взели присъединяване 480 делегата, като действителните гласове са 479, а една бюлетина е била недействителна. В изгода на Борислав Михайлов са дали своят вот 241 делегата, до момента в който Бербатов е получил поддръжката на 230 клуба. 8 гласа са отишли в интерес на Христо Порточанов, до момента в който за останалите претенденти не са регистрирани гласове.

16:29 - Преброяването на гласовете на делегатите завърши. Очаква се в идващите минути да бъдат оповестени и формалните резултати.

16:00 - Гласуването за президент на Българския футболен съюз завърши и стартира формалното броене на бюлетините.



15:39 - И ние, като всички вас, чакаме окончателните резултати в зала 1 на НДК.

15:21 - Гласуването продължава, а огромна част от делегатите са се отдали и на кетеринга в НДК, включващ питиета и храна. Очаква се крайните резултати да излязат към 16,00 часа.

13:32 - Започна вписването на делегатите, което е подготовка за гласоподаване.

13:20 -

12:59 - Започна процедура по гласоподаване!

12:53 - Борислав Михайлов също се възползва от това си право и пусна 10-минутна презентация на всичко сторено от него до момента.

12:51 - Куриозно повикаха Борислав Михайлов да приказва на сцената пред делегатите, само че се оказа, че той не е в залата и сега уредниците се пробват да го намерят

12:50 - Предпоследен думата взе Христо Порточанов, който също бе сбит. "Последно време е съвременно да се приказва за смяна. Колкото повечесе приказва за смяна в България, почи нищо не се случва. Ще предложа екип от извънредно стойностни и качествени хора. Аз съм тук, с цел да видите, че не съм се отказал ", съобщи Порточанов.

12:43 - "За тези младежи, които не ме познават. Собственик съм на достоверния клуб Черноморец. Има доста притежатели на клубове които направихме стадиони школи и игрища, а не можем да участваме във футбола. Надявам се да сте справедливи. Залата нормално не претегля делегатите по техничте благоприятни условия. Не считам да посрамвам някакви нови визии. Мисля, че БФС е доживял за едно по-сериозно ръководство. Управителният орган съставлява сдружението, не президента. Няма логичност един човек да ръководи системата на БФС. Затова общото заседание на зоните би трябвало да изират своите предстватиле. За да не може по-късно администрацията да се оправдава. Тези представители на зоните, би трябвало да са част от Изпълкома.Организацията би трябвало да бъде обединенато. Нямаше потребност цялото министерство на вътрешните работи да е извън. Нямаше потребност от толкоз защита. Ние не сме нарушители. Струва ми се, че сезон пролет-есен е по-подходящ за провеждането на шампионата у нас поради атмосферните условия. Другото ми предложение е по отношение на присъединяване на чужденците в шампионата. Мога да ви кажа, че сега, в който Черноморец стартира да играе единствено с млади български момчета, тогава видяхме нашите триумфи. Броят на чужденците би трябвало да бъде понижен - би трябвало да са някакви извънредно открояващи се ", сподели Дражев.

12:38 - Христо Христов бе третият претендент за президент, който застана на трибуната. Той бе къс. Искам да ви благодаря от все сърце за времето, което сте отделили да дойдете на това събитие. Огромно почитание и благодарности за всеки, които се занимавате с футбол. Знаете че поддържам смяната. Нека всеки гласоподава по съвест.

12:26 - Втори пред микрофона застана Георги Захариев: "Целта на моята кандидатура бе да повдигна спор по проблемите на футбола - футболни неща, методики, само че това не се получи. Благодаря на всички медии, които ми дадоха късмет да покажа вижданията. Вината за липса на спор е на Борислав Михайлов, който го избягваше и не искаше да застане против другите претенденти. Имах концепция да покажа хрумвания, само че виждайки какво се случва се отхвърлих. Много сме надалеч от всичко. Нямаше стратегии. Програмата на Борислав Михайлов е към този момент минала и споделиха, че е преизпълнена. Ако това е преизпълнена стратегия няма смисъл да се пиши стратегия. Имахме стратегии и аз, и Димитър Бербатов. Обръщам се към Емил Костадинов, който твърдеше, че другите екипи нямат стратегии. Г-н Костадинов, в случай че влезете в интерент и напишете Георги Захариев и го напишете вярно, ще намерите програмата. Сред нас има хора по-големи от мен, които са съумели в живота ", бе част от изявлението на Захариев.

12:20 - Започнаха изявленията на претендентите за президент, които ще имат по 10 минути. Първи на сцената излезе Димитър Бербатов, който изложи своите хрумвания за ръководството на БФС.

"Заедно сме най-силни и най-сплотени. При дружно няма един човек, който взема решение. Заедно е повече от един единствено по този начин ще надграждаме. Не сме по-слаби от страните до нас, само че те към този момент потеглиха доста по-напред. За да ги настигнем би трябвало да се обединим, а не да се разединяваме и да работим дружно. Време е да сътворяваме, а не да забравяме. Да градим, а не да разрушавам, само че това отново става единствено дружно като тим. Вашият избор е значим. Всички имаме деца, всички сме родители. Грижим се за бъдещето на децата ни и на обичания ни спорт. Има представители на УЕФА и ФИФА, благодарим им, че са тук и нека станат очевидци на демократично гласоподаване. Заедно, всички обединени, сте повече от един, само че на моменти се не помни. Това написа и на Народното събрание. Всеки един глас е значим. Гласувайте по съвест и за положителното на българския футбол. Сега е време да покажете уважението един на различен за по-добро бъдеще на децата ни и на обичаната ни игра. В извънредно време се изискват смели и необикновени неща. Тези неща не са част от моята тирада. Докато гледах и чувах какво се случва - всичко идва от сърцето. На базата срещите, които правихме. Честен съм и прям. Бъди постоянно почтен и прям. Гласувайте по съвест за този претендент, който прецените ", сподели Бербатов.

12:12 - Всеки един от претендентите за президент има по 10 минути да изложи вижданията си за бъдеща кандидатура.

12:10 - Изпълкома към БФС също е освободен публично

11:50 - Борислав Михайлов е освободен като президент на БФС с 411 гласа, останалите са се въздържали. Това е поредна точка, която е по авансово заложения проект. Следва същата процедура за Изпълкома на БФС.

11:20 - Продължава разискването на първа точка от дневния ред, която е обвързвана с доклада - одобрение на отчет на ИК по отношение на изключване на членове на БФС и установено преустановяване на участието на футболни клубове в БФС по аргументи, разнообразни от изключване.

11:11 - Батерията на Бербатов падна и стриймът му от залата спря.

11:10 - Броят на делегатите на Конгреса е 483

10:54 -

10:50 - Георги Величков (делегат на ФК Калояново) се самопредложи за член на комисията, която ще брои гласовете на Конгреса. Мотивът му бе "да има почтени избори ". Част от другите делегатите го освиркаха, а след гласоподаване предлагането му не бе признато. "За " гласоподаваха 106 делегати, а "портив " - 206. Останалите се въздържаха.

10:49 - Делегатите към момента не са преброени

10:40 -

10:03 -

09:42 -

09:34 -

09:29 -

09:21 -

09:15 -

09:03 -

09:00 - Димитър Бербатов и екипът му се събраха пред НДК

08:24 - Първите делегати към този момент влизат в НДК, с цел да се записват за идния Конгрес.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР