Борислав Колев ще бъде задържан под стража Борислав Колев –

...
Борислав Колев ще бъде задържан под стража Борислав Колев –
Коментари Харесай

Обвиняемият за „Хемус“ иска среща с Рашков и Гешев

Борислав Колев ще бъде арестуван под стража
Борислав Колев – обвиненият за Автомагистрала „ Хемус “ изиска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и основния прокурор Иван Гешев, с цел да опише за цялата скица.

Молбата му беше предадена от брат му Иво, който участва на съвещанието на Апелативния съд за установяване мярката за неотклонение на обвинения.

Самият Борислав Колев не пристигна. На предишното съвещание той припадна, а в центъра за психологично здраве са му сложили диагноза - остра стресова реакция.

Апелативният съд промени определението на градския и Борислав Колев би трябвало да бъде арестуван под стража. Досега той беше под домакински арест. Брат му Иво отхвърли да заяви детайлности за това какво знае футболният арбитър, само че стана ясно, че са забъркани високопоставени хора.

Мотивите на магистратите бяха, че все още има обосновано съмнение, че той е съпричастен към закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване на 6 декември 2021 година - бил е част от авансово премислена скица за корист със съществени финансови средства - обвиняването е за 53 млн. лв., съобщи съдът. Всички компании, получатели на тези средства, са били представлявани от лица, директно свързани с него или регистрирани с негово подпомагане, установи още САС.

Освен това, поради обстоятелството, че на Колев не е наложена възбрана за овакантяване на страната, съществува действителна заплаха той да се укрие, макар че има непрекъснат адрес, счита съдът.

Не на последно място съществува заплаха той да извърши друго закононарушение и да повлияе на следствието по случая, поради огромните суми, които са предмет на обвиняването и към които той има отношение.

Определението на САС не предстои на обжалване.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР