Борислав Колев, обвиняем за пране на пари, отпуснати за строежа

...
Борислав Колев, обвиняем за пране на пари, отпуснати за строежа
Коментари Харесай

Обвиняемият за милионите от Хемус припадна в съда, откарах...

Борислав Колев, обвинен за пране на пари, отпуснати за градежа на Автомагистрала " Хемус ", припадна в правосъдната зала, до момента в който съдът се произнасяше за мярката му за неотклонение. В залата пристигна доктор, с цел да го свести. След това Колев бе изведен от залата с количка и откаран към болница.

Адвокатът му бе декларирал, че Борислав е подготвен да спомага, само че имало доста повишени упования за показанията му.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест за Колев, до момента в който отбраната му настоя да му бъде наложена по-лека мярка от домакински арест, който градският съд му наложи преди седмица.

Арестуваният за прането на парите, отпуснати за лот 5 на автомагистрала “Хемус”, е участник в схемата, само че не е главното настоящо лице и няма заплаха да извърши друго закононарушение. С тези претекстове арбитър Вера Чочкова прати Борислав Колев под домакински арест в къщата му в село Бистрица преди седмица.

Той беше арестуван от ГДБОП с разпореждане на Софийската градска прокуратура, която управлява следствието за пране на 53 млн. лева Според показания на очевидци Колев е помагал на малоимотни хора да записват кухи компании, по сметките на които са постъпили милионите, а по-късно с негова помощ са изтеглени на каса и отнесени с торби.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР