Борислав Колев, обвиняем от края на миналата година за пране

...
Борислав Колев, обвиняем от края на миналата година за пране
Коментари Харесай

Борислав Колев е разкрил на кого е носил милионите за магистрала „Хемус“

Борислав Колев, обвинен от края на предходната година за пране на пари по делото „Хемус“, остава под домакински арест. Това реши Софийският апелативен съд. Магистратите потвърдиха определението на Софийския градски съд.

Защитата му изиска по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция в рационален размер. Като причина беше посочено, че Колев оказва помощ на следствието и даже е показал индивида, който е вземал парите, откакто са били теглени от банката. Обвиняемият е разказал и за различен мъж, който е уредник в схемата – Георги Георгиев. Той го придружавал при тегленето на парите.

42-годишният Борислав Колев е обвинен от края на предходната година за изпиране на над 53 млн. лева, преведени за лот-5 от Автомагистрала „ Хемус “.

Според обвиняването, той е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да им станат фиктивни шефове. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предопределени за автомагистралата. Впоследствие мъжът придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така съгласно прокуратурата с 52 тегления от юни 2020 до септември предходната година мъжът получил над 53 милиона лв..
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР