Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов и Васко Василев е триото, което

...
Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов и Васко Василев е триото, което
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ Варна: Пълен провал да каже какво направи за 14 месеца за България!

Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов и Васко Василев е триото, което ще се яви на локалните избори и те вършат всичко допустимо, с цел да съботират локалната власт. Казусът с бюджета на Варна е не, че нещо не дава отговор на закона, а това, че би трябвало да се спъва ръководството на ГЕРБ и на Общинския съвет за предизборни дивиденти. Това съобщи през днешния ден националният представител от ГЕРБ Варна адв. Бранимир Балачев, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Убеден съм обаче, че няма законови нарушавания в бюджета, тъй че в случай че той бъде обжалван в съда ще подам сигнал до основния прокурор като се базира най-малко на 10 текста от Наказателен кодекс, съгласно които това оборване е безпринципно и ще остави Варна без бюджет. Като приказваме за заеми желая да ви напомня, че от ноември 2021 година досега, служебното държавно управление и неговото продължение в лицето на Политическа партия, което назоваваме " Пълен неуспех ", са изтеглили 9 млрд.лв. Несъстоятелно е тъкмо тези хора да изясняват, че заемът, който Варна ще тегли ще е на гърба на варненци. Що се отнася до плана за свлачището на Трифон Зарезан, ние от дълго време сме дали план и чакахме финансиране. Да не върви някой по чукарите там и да ни изяснява по какъв начин занапред ще прави план. Все е имало едва ръководство, само че такова знамение не е било в никакъв случай ", съобщи адв. Балачев.

" За страдание на всички места обстановката стартира да наподобява на все по-зле режисирана трагикомедия. Положението с ръководството на бежанската рецесия го потвърждава ", добави депутатът Павел Христов.

" Варна е огромен град, само че не толкоз огромен, че да не знаем кой с кого играе и какви зависимости има. По този мотив желая да се обърна към регионалния шеф, всички знаем, че господин Коцев не е ястреб, не е човек, който самичък ще реши да апелира бюджета и да саботира естествената активност на Община Варна. Затова дано да премисли преди да нанесе тази голяма вреда на варненци. Всички знаем, че скоро това държавно управление ще си отиде и тези хора би трябвало да могат да погледнат естествените варненци в очите. 

Другата значима тематика е акцията с преместването на украинските бежанци в други бази. Като член на комисията по туризъм, в последните месеци непрекъснато се срещахме с представители и ръководители на спешния щаб и други, алармирахме и предупреждавахме, че липсва осведомителна акция. Нито хотелиерите, нито самите бежанци бяха добре осведомени за проектите. Те не са неодушевени предмети и да ги местим от през днешния ден за на следващия ден на 500 километра. Във Варна има към 18 000 бежанци, като по предварителни данни настройката е 20% да се върнат в Украйна, защото няма изясненост какво ще се случи тук с тях, 40% ще се възползват от предложенията за деслоциране в страната, другите 40% ще търсят метод да се интегрират и си намерят работа и квартира. Голяма част от тези хора са с деца, те имат потребност от обучение, от здравно обслужване, по тази причина бежанците са резирвирани към преместването им ", разяснява Красен Кралев. 

" Твърдението на Тонев, че бюджетът не е обсъждан с Министерство на финансите, не е истина. Той е утвърден и върнат назад, беше обществен. Липса на информация ли е това или се приказва 3 към 5? Абсолютно ясно е, че без приходите от продажбата на парцели и заема не можем да осъществяваме 14 плана. В противоположен случай би трябвало да вършим бюджет отначало или да орежем други пера. Драмата е това, че в бюджета е залегнало да се усилят заплатите на общинските чиновници. Няма логичност изказванието, че приходите от тези две спрени точки ще влязат следващата година ", добави адв. Балачев. 

" Промяната не знае по какъв начин се образува общински бъджет. Ако някой кара господин Коцев да саботира бюджета, дано си каже дали е Гуцанов, дали е различен. Просто е, възпитаник от трети клас ще схване, че приходната част е вързана с разходната ", добави Красен Кралев.   

Какво още разясниха депутатите от ГЕРБ Варна - Вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР