Борислав Белазелков е кандидатът на ПП/ДБ за конституционен съдия. Това

...
Борислав Белазелков е кандидатът на ПП/ДБ за конституционен съдия. Това
Коментари Харесай

ПП/ДБ предлагат Борислав Белазелков за конституционен съдия

Борислав Белазелков е претендентът на ПП/ДБ за парламентарен арбитър. Това оповестиха от пресцентъра на Продължаваме промяната.

От ПП/ДБ показват, че кандидтурата на арбитър Белазелков е образец за смяната. Според съпредседтелят на партията Кирил Петков с цел да реализираме тази смяна е значимо кандидатурите за основни постове да се откъсват от политическия надзор.

" За този пост е значимо какви позиции е изказвал претендентът по значими публични въпроси, какви убеждения е защитавал в кариерата си. А приказките нямат никакво значение ", уточни Борислав Белазелков.

Борислав Белазелков е роден на 16 май 1956 година в София. Завършва " Право " през 1981 година в СУ " Св. Климент Охридски ". Започва работа като съдия-изпълнител при Софийския областен съд през 1984 година, а две години по-късно става арбитър и остава подобен до края на кариерата си.

Припомняме, че от години Конституционния съд работи в повърхностен състав. В края на декември 2023 година депутатите одобриха  на съдии в Конституционния съд. До 11 януари Народно събрание би трябвало да предложи своите претенденти и квотата на съдиите в Конституционен съд да бъде запълнена.
 До 11 янураи Народно събрание попълня квотите си за конституционни съдии
До 11 янураи Народно събрание попълня квотите си за конституционни съдии

За определен се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите национални представители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР