Борис Тодоров​ е завил наляво без да види, че го

...
Борис Тодоров​ е завил наляво без да види, че го
Коментари Харесай

Шофьор получи условна присъда за смъртта на моторист край Карлово

Борис Тодоров​ е завил наляво без да види, че го изпреварват

Окръжният съд в Пловдив даде година и четири месеца условно на сопотчанинът Борис Тодоров за причиняването на злополука, след която умрял мотористът Николай Инджов, написа вестник.

На 13 октомври 2019 година на пътя сред Карлово и Баня водачът подхванал ляв завой без да види, че в това време мотоциклетистът го изпреварвал. 7 дни след случая Инджов умрял в болница. Освен условната присъда Тодоров получи и възбрана да ръководи МПС за период от 4 години.

На 20 септември т.г. упрекнатият водач призна напълно виновността си. Делото против него потегли по реда на съкратеното правосъдно разследване, само че процесът беше преустановен, откакто юристът му Венко Балтаджиев стартира да приказва за виновност и на Николай Инджов. По време на съвещанието стана ясно, че злополуката е записана от видеорегистратор на каската на моториста. Ден след произшествието брат му Христо Инджов отишъл на мястото, с цел да потърси шлема.

По време на следствието е открито, че сопотчанинът пътувал с джипа си “Сузуки Витара ” към Баня, зад него е карал Николай Инджов, а след тях е имало още една кола. Пътуващите в автомобила станали очевидци на всичко и подали сигнал на 112.

Според магистратите Борис Тодоров не се е уверил, че подхванатият от него ляв завой няма да сътвори заплаха за другите участници в придвижването, както и че не е подал явен и задоволителен за разбиране сигнал. В обвинителния акт против водача е посочено още едно нарушаване на разпоредбите за придвижване - че той не е пуснал мигач преди маневрата. Съдията обаче го оправда за това. След произшествието Тодоров е направил всичко по силите си, с цел да помогне на потърпевшия, което също е повлияло на присъдата му.

Решението предстои на обжалване в 15-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР