Борис Механджийски, който е един от петимата полицаи, признати за

...
Борис Механджийски, който е един от петимата полицаи, признати за
Коментари Харесай

Арестуван по делото Чората осъди Темида за 5 бона

Борис Механджийски, който е един от петимата служители на реда, приети за отговорни за гибелта на Ангел Димитров-Чората, осъди прокуратурата да му заплати 5000 лв. обезщетение, тъй като е лежал 8 месеца в пандиза.

Пред „ Телеграф ” Механджийски, който сега е зам.-кмет на община Благоевград, изрично съобщи, че ще апелира правосъдното решение. Още през 2014 година той предявил в Софийския градски съд (СГС) искове против прокуратурата по Закона за отговорността на страната и общините за вреди (ЗОДОВ), с които упорства за обезщетение от 70 000 лв. за неимуществени вреди и още 76 000 лв. за имуществени вреди. След окончателното привършване на делото през 2021 година някогашният служител на реда възобновил желае си.

Частично
„ Само отчасти са почели желае ми. Присъдената сума от 5000 лв. е несъразмерна с претърпяното от мен и вкарването ми за осем месеца в пандиза дружно с другите сътрудници. Тези пари са единствено за неимуществени вреди, а за имуществени вреди сумата е нула лв.. А аз бях шеф на банка, преди да ме вкарат в пандиза. Лишен съм от приходи за този интервал от време. Съдът хем признава, че погрешно съм бил в пандиза и по този метод съм ощетен, хем ми присъжда единствено 5000 лв. ”, сподели Механджийски, който ще апелира решението пред Апелативния съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР