Борис мечтае да стане инженер, но не какъв да е,

...
Борис мечтае да стане инженер, но не какъв да е,
Коментари Харесай

Пътят към Космоса: Дванадесетокласник е на крачка от мечтите

Борис мечтае да стане инженер, само че не кой да е, а на галактически летателни апарати. Той е на 18 години, а към този момент е признат да продължи образованието си в Америка.



Борис Топалов е в дванадесети клас, само че към този момент знае, че желае да основава авиокосмически технологии и да следва фантазиите си зад океана. Страстта му обгръща всичко - от ракети до самолети и спътници. От дребен обича летенето, само че тази обич последователно се трансформира в цел.

" Всичко стартира в 9-и клас, когато с един другар от класа ми взехме решение да си създадем спътник ", споделя Борис Топалов.

" Участвах в " Space challenges " през 2021 и 2022 година Така се срещнах с Пийт Уордън. Той е бил най-дълго настоящият шеф на галактическия център „ Еймс ” на НАСА ", добавя той.

" Много е хубаво по какъв начин ти си на 15 и сядаш против някой, който го знаят всички в галактическата промишленост и можеш да си приказваш умерено с него ", споделя ученикът.

Борис може да се похвали и със забележителни планове. От това да се научи да чертае 3D модели, до конструиране на инженерни шедьоври.



" Направих макет на ракета на " Space X " на " Falcon 9 " у дома, от фибростъкло, дори си бях направил електроника, която да следи къде е. В момента работя по аероплан, който да следи равнищата на радиация в атмосферата ", изяснява Борис Топалов.

Борис обаче, не стопира до тук. Сега той би трябвало да продължи пътя си зад океана със компетентност Авиокосмическо инженерство.

" Приеха ме в Georgia Institute of Technology - институтът по технологии в Джорджия, Атланта. Това, което споделям на малко, когато някой ме пита е: Колко изстрелвания на ракета виждате там и какъв брой в Европа? ", съобщи Борис Топалов.

И мечтае България още веднъж да бъде част от галактическата карта на света.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР