Борис Георгиев е европейски и световен шампион по джудо за

...
Борис Георгиев е европейски и световен шампион по джудо за
Коментари Харесай

Борис Георгиев: Искам да зарадвам публиката на Европейското по джудо в България през 2022 г.

Борис Георгиев е европейски и международен първенец по джудо за служители на реда през 2019 година 24-годишният сливналия ще направи и дебюта си на континентален конгрес при мъжете в Прага идната седмица. Годината за него стартира по отличен метод, откакто победи на Европейската отворена купа в София в категория до 100 кг, където на финала трябваше да премери сили с различен българин – Даниел Дичев, който не излезе на татамито в борбата за златото поради травма.

Пандемията от COVID-19 обаче спря стремежа на Георгиев, само че той е окуражен още веднъж да покаже най-хубавото от себе си. Той даде извънредно изявление за Sportal.bg преди Европейското състезание, което ще се организира в Прага от 19 до 21 ноември.

" Като на всеки от нашия тим, моята цел също е златото. Тръгваме за Европейското надъхани и оптимистично настроени към това съревнование, защото това е единственият конгрес на най-високо равнище тази година, в който ние можем да вземем присъединяване и да се представим уместно ", сподели Георгиев пред камерата на Sportal.bg .

Той си напомни с наслада триумфа на Европейската отворена купа в София при започване на годината, само че разясни, че подготовката по пътя към този златен орден е била деликатно планувана: " Подготовката за тези надпревари за мен стартира още от предходната година. Всичко беше плувано по този начин, че да мога да набера скорост.

Състезанието в София беше кулминационната точка на този мой миг да се потвърдя в националния тим на България. Това беше една добра поръчка за сезона и се надявах представянията на идващите надпревари, които бяха анулирани, също да бъдат подобаващи. Паузата малко обърка проектите, само че не сме спирали да упражняваме. Фокусирани сме напълно и върху подготовката за идната година. Поне аз по-добре не съм се чувствал, в по-добра форма не съм бил и се надявам да го покажа на идното европейско. "

Георгиев не обича да прави гръмки изявления и има вяра, че последователното развиване е най-важно: " Гоня своите цели последователно – не изпадам в грандомански мании, с цел да пъдя олимпиада незабавно непременно, да пъдя орден от там. Искам поетапно да ми се случват нещата. Първо да се утвърдя като играч на 100 кг. Имам да натрупвам още малко опит и рутина и си мисля, че това ще се покаже в идващите няколко години.

Една от главните ми цели е да развеселявам публиката на България на идното европейско през 2022 година у нас. Фокусът ми е доста ориентиран натам, макар че остават 2 години. След това ще пъдя международни върхове и олимпиада. "

Цялото изявление с Борис Георгиев може да намерите във видеото!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР