Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19

...
Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19
Коментари Харесай

Проучване: Борис Джонсън е предпочитан за премиер пред Киър Стармър

Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е желан за министър председател пред водача на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, макар „ Партигейт “, повишаването на живота и протеста в неговата Консервативна партия, демонстрира ново изследване, поръчано от вестник „ Обзървър “.

Данните от изследването са ненапълно изненадващи, тъй като Лейбъристката партия води с 36% желание измежду гласоподавателите пред Консевративната партия, която е с 34 на 100. На въпрос обаче кой би бил най-подходящ министър председател Джонсън изпреварва с два пункта Стармър.

Политически наблюдаващи отдават резултата ненапълно на не изключително безапелационното показване на Стармър в Народното събрание, където не съумя да притисне премиера откакто 148 депутати тори обявиха, че не желаят Джонсън да им бъде водач в гласувания избор на доверие, добавя БНР.

Дори заместничката на Киър Стармър – Анджела Рейнър, сподели, че " в обществените си изяви той наподобява прекомерно доста на юрист (какъвто в действителност е), до момента в който е належащо да бъде по-разкрепостен в речите си “.

Екипът на Стармър обаче споделя, че главната задача е да се възвърне Лейбъристката партия след проблемите под управлението на бивишя водач Джеръми Корбин и че крайната и огромна цел е спечелването на идващите общи избори. Между другото лейбъристите са на път да вкарат още един собствен народен представител в Камарата на общините, тъй като на изключителните избори в региона Уейкфийлд на 23 юни анкетите отреждат на техния претендент победа над този на торите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР