Борис Джонсън трябва да бъде изключен от британския парламент заради

...
Борис Джонсън трябва да бъде изключен от британския парламент заради
Коментари Харесай

Комисия реши: Борис Джонсън съзнателно излъгал парламента за Партигейт

Борис Джонсън би трябвало да бъде изключен от английския парламент поради съзнателно заблуждение на законодателите по отношение на, провеждани в кабинета му по време на Коронавирус локдауните. Това се заключава в отчет на комисия по случая, който някогашният министър председател дефинира като " нелепост ", оповестява " Ройтерс ".

В отчета, съдържащ над 100 страници, - главният дисциплинарен орган за законодателите - показва, че Джонсън в няколко случая, когато е бил запитан за събиранията на " Даунинг стрийт " по време на блокадата, въведена поради ковид.

Комисията упреква Джонсън и че е " съизвършител в акция за злоупотреби и опит за заплашване ".

От своя страна Джонсън - един от най-известните и предизвикващи раздори английски политици, отвърна на удара, като още веднъж настоя, че е почтен и отхвърли отчета като " нелепост ", " неистина " и " шарада ". Освен това той упрекна членовете на комисията, че водят вендета против него.
 Джонсън не вижда доказателства съзнателно да е лъгал Народното събрание за
Джонсън не вижда доказателства съзнателно да е лъгал Народното събрание за " Партигейт "

Той обаче призна, че Камарата на общините е била подведена от изказванията му

В отчета, в който в детайли са разказани шест събития, извършени на " Даунинг стрийт ", комисията, формирана както от членове от ръководещите консерватори, по този начин и от опозиционната Лейбъристка партия, показва: " Стигаме до заключението, че с умишленото заблуждение на Камарата на представителите господин Джонсън е показал съществено пренебрежение ".

" Препоръчваме той да няма право на пропуск на някогашен народен представител ", добавя комисията, имайки поради пропуща, допускащ на някогашния министър председател да получи достъп до Народното събрание.

Установено е, че Джонсън се е опитвал да подкопае парламентарния развой, като съзнателно е подвел Камарата на общините и комисията, като е нарушил доверието, оспорил е комисията и е бил съизвършител в акция за злоупотреби и опити за заплашване.

В отчета се отбелязва, че в случай че Джонсън към момента беше член на Народното събрание, щеше да се предложи премахване му от Камарата за 90 дни.
 Разследването по английския
Разследването по английския " Партигейт " завърши със 126 санкции

Борис Джонсън не е получил съобщение за друга санкция

Миналата седмица откакто видя авансово копие на отчета. Той дефинира следствието против него като " лов на вещици " - рецензия, която той изостри след публикуването му.

" Правилно счетох, че тези събития са рационално нужни за задачите на работата. Ние управлявахме пандемия ", акцентира той.

" Но недейте просто да ме слушате. Вземете го от Метрополитанската полиция. Полицията проверява ролята ми във всички тези събития. В никакъв случай не откриха, че стореното от мен е нелегално ", посочи той.

По негови думи " сбърканото " умозаключение за " Партигейт " е " последният удар за моето политическо ликвидиране ".
 Джонсън се извини пред английския парламент за
Джонсън се извини пред английския парламент за " Партигейт "

Тази седмица депутатите вземат решение дали да бъде разследван, че е подвел парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР