Борис Джонсън се срещна с Еманюел Макрон в Париж за

...
Борис Джонсън се срещна с Еманюел Макрон в Париж за
Коментари Харесай

Макрон подкрепя Меркел, а ако иска, Британия може да проведе избори или референдум

Борис Джонсън се срещна с Еманюел Макрон в Париж за договаряния за Брекзит, като френският президент съобщи, че вотът на Англия за излизане от Европейски Съюз би трябвало да бъде спазен .

Но той добави, че защитният механизъм за Ирландия-Северна Ирландия е " нужен " за запазването на политическата непоклатимост и на единния пазар , оповестява БиБиСи.

Джонсън изяснява, че с " сила и креативност можем да намерим път напред ". В сряда немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че зависи от Обединеното кралство да откри работещ проект.

Ръкостискането сред премиера и президента бе топло и продължително, само че това, което има значение са думите. Президентът Макрон дефинира защитният механизъм както като " незаменима гаранция " за " непоклатимост в Ирландия ", по този начин и като средство за отбрана на целостта на единния европейски пазар.
 Макрон попари очакванията на Борис Джонсън за подписване на договорка за Брекзит
Макрон попари очакванията на Борис Джонсън за подписване на договорка за Брекзит

Предпазният механизъм не може да отпадне от съглашението за Брекзит

Макрон просто предизвести, че всяко съглашение за Брекзит , което двете страни могат да реализират през идващия месец , няма да бъде доста друго от съществуващото . И изиска повече " видимост " от Обединеното кралство по отношение на различните му оферти.

Изглежда, че и Макрон, и Ангела Меркел са решени да не затворят изцяло вратата в лицето на Борис Джонсън и евентуално в идентична степен са решени да не бъдат упреквани за Брекзит без никаква договорка.

Изказвайки се, откакто поздрави Джонсън в Елисейския замък, Макрон съобщи, че е " доста убеден ", че Англия и Европейски Съюз ще могат да намерят решение в границите на 30 дни - график, препоръчан от Меркел , " в случай че има положително воля от двете страни ".
 Меркел дава на Борис Джонсън 30-дневен период
Меркел дава на Борис Джонсън 30-дневен период

Англия би трябвало да предложи опция на защитния механизъм

Френският президент изясни, че решение може да бъде реализирано " без пренастройка " на сегашната договорка .

Макрон отхвърля да е " неприятното момче ", след догатки, че ще бъде по-строг към Обединеното кралство от немския си сътрудник.

Застанал до Макрон, Джонсън съобщи, че е " мощно поощрен " от диалозите си с Меркел в Берлин. Той акцентира желанието си за договорка с Европейски Съюз , само че добави, че е " жизненоважно за доверието в политиката " Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз на 31 октомври .

Той добави, че " при никакви условия " Англия няма да сложи контролни и пропускателни пунктове на границата сред Ирландия и Англия .

Макрон не вижда причина да се отсрочва Брекзит , който на два пъти се отсрочва без да има забележителна политическа смяна във Англия, като избори или нов референдум .
 Еврокомисарят на Ирландия
Еврокомисарят на Ирландия " срина със земята " Борис Джонсън поради Брекзит

Обяви го за " неизбран министър председател " и го упрекна, че играе " хазарт с мирния развой " в Северна Ирландия

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР