Борис Джонсън, считан за основен претендент в надпреварата за следващ

...
Борис Джонсън, считан за основен претендент в надпреварата за следващ
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Ако стана премиер, Великобритания ще напусне ЕС на 31-ви октомври с или без сделка

Борис Джонсън, считан за главен кандидат в конкуренцията за идващ министър председател на Англия, даде обещание в понеделник да изведе страната от Европейския съюз на 31-ви октомври със или без договорка, стартирайки акцията си за водач на ръководещата Консервативна партия посредством видео обръщение, оповестява БНР.

Настоящият министър председател Тереза Мей би трябвало да подаде своята оставка в петък (7-и юни), откакто тя не съумя да реализира Брекзит в точния момент, оставяйки след себе си разграничена нация и парламент без консенсус по отношение на пътя напред на петата по величина стопанска система в света.

Борис Джонсън, някогашен външен министър, който подаде преди време оставка в символ на митинг против метода на водене на процеса на Брекзит от страна на Тереза Мей, е любимец на букмейкърите да завоюва конкуренция за водач на Консервативната партия и за идващ министър председател на Обединеното кралство.

" Ако поема ръководството, ние ще излезем от Европейският съюз на 31-ви октомври с или без договорка ", съобщи той във видео, оповестен в Туитър, даващо начало на неговата акция за нов партиен водач, оповестява Ройтерс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР