Борис Джонсън прави всичко, за да не напусне голямата политика.

...
Борис Джонсън прави всичко, за да не напусне голямата политика.
Коментари Харесай

„Дръж се Америка, не изоставяй Украйна“: Борис Джонсън остави политическо завещание

Борис Джонсън прави всичко, с цел да не напусне огромната политика. Раздялата с него очевидно се забави: министрите към този момент бяха тропнали на заседателната маса (това е традиция - по този начин подчинените изпращат премиера в оставка), в дословния смисъл той размаха криле над страната, яхнал изтребител, презареди във въздуха и най-после изтърси в Народното събрание „ Аста ла виста, бейби “. Терминаторът-Джонсън в този миг очевидно искаше да каже нещо друго: „ Ще се върна “. Слуховете за желанието му да се върне на поста министър-председател, както в миналото Уинстън Чърчил, започнаха да се популяризират съвсем от момента, в който той разгласи оставката си. Междувременно Джонсън формулира своето наследство към всеки, който пристигна на негово място. Първата точка е апелът: „ Дръжте се за Америка, не напускайте Украйна “.

Знае се на кого залагат в лагера на Джонсън - това е актуалният външен министър Лиз Тръс. Тя е и любимец измежду тези, които дефинират действителния вътрешнопартиен дневен ред. Британският политик Найджъл Фараж е сигурен, че изборът към този момент е изработен: „ Няколко дни след оповестяването на оставката на Джонсън, богат спонсор на торите ми сподели, че огромният бизнес е решил, че желае Тръс да завоюва. Мислят, че тя е най-лесната за манипулиране. "

В персонален диалог с мен един от английските опозиционери един път означи, че системата за избор на водач измежду консерваторите е пагубна - те непрекъснато нокаутират най-интелигентните претенденти от конкуренцията. Поради това или по някаква друга причина, само че никой не се задържа за дълго на английско кормило през последните години. Загубил от последователите на Брекзит, Дейвид Камерън излетя с гръм и тропот, той беше сменен от пагубната Тереза Мей и в последна сметка се стигна до Джонсън. Бившият му консултант Доминик Къмингс написа, че Лиз Тръс е „ луда като кутия със змии “ и я назовава „ ръчна граната “, тъй като взривява всичко, до което се допре. Интересен набор от характерности за евентуален министър-председател на страна с нуклеарен боеприпас.

Тръс обаче идеално се вписва в актуалния модел на западен водач. Способна е да изрича лозунги, като се приспособява към обстановката, само че в това време не носи никаква идея. В младостта си Тръс е член на Либерал-демократическата партия и се застъпва за премахването на монархията. Сега тя се бие в гърдите, заявявайки, че не е по-консервативна. Точно по този начин беше и с Брекзит: първо тя сподели, че скъсването с Европейския съюз е неуместно, в този момент това е единственото вярно решение.

На финала Тръс се състезава с Риши Сунак, някогашния финансов министър. Той се отличи с това, че наводни английската стопанска система с пари по време на пандемията. Към края на 2021 година общественият дълг на Англия възлиза на два трилиона 382 милиарда лири - 102,8 % от Брутният вътрешен продукт на страната. Това докара и до инфлацията, която шокира страната. До края на годината те би трябвало да станат двуцифрени.

Лично Сунак не се интересува от тези проблеми: той е мултимилионер, назовават го най-богатият член на английския парламент. Той е женен за дъщерята на индийския милиардер Нараян Мурти. Злите езици пишат, че Сунак харчи 10 хиляди лири на месец, с цел да затопли водата в басейна в една от къщите си. Ако това е небивалица, звучи грандиозно на фона на сметките за газ и електричество, с които британците се сблъскаха тази година.

В края на август „ Офгем “, регулаторът на английския електроенергиен пазар, би трябвало да дефинира нов таван на цената на газа за елементарните консуматори. В резултат на това междинната годишна сметка за електричество и топлота ще се усили до 3244 паунда, което към този момент е повече от 10 % от приходите на междинното английско семейство. Експертите считат, че цената ще продължи да пораства. Автомобилното гориво и артикули нарастват. Страната е обхваната от серия стачки: първо на железничарите, по-късно на пощенските чиновници, по-късно на учителите. В този лист можете умерено да поставите многоточие.

" Далеч от Уестминстър, невиждан брой хора ще се изправят пред идващата зима с обстоятелството, че ще би трябвало да избират: да гладуват или да замръзнат. Ще има мнозина, които ще бъдат принудени да се откажат от зареждането на колите си с гориво, закупуването на учебни униформи и памперси “, написа „ Гардиън “. Това издание е в съпротива на консерваторите, само че анализът е справедлив. Възможно е да се стигне до протести, в случай че обстановката не се обърне. Предизборните речи на претендентите към момента не демонстрират решение на проблемите, които не престават да се натрупат. Така апелът на Джонсън да се придържат към Америка и да не изоставят Украйна явно ще остане настоящ още дълго време - нещо би трябвало да прикрие личния неуспех, даже в случай че в последна сметка сходна политика ще донесе доста проблеми.

Очевидно е, че играта с избутването на Джонсън и избора на негов заместител е била авансово готова. По време на пандемията започнаха да популяризират Сунак, представяйки го като покровител, след което Лиз Тръс беше извадена - от нея беше излята Тачър с яхнала танкове и ходеща с кожена шапка из зимна Москва. Историята е съшита жестоко и с бели конци. Подготвена е и окончателната присъда - английската социологическа работа „ Югов “, след изследване на 725 консерватори, стигна до извода, че Лиз Тръс ще победи Риши Сунак във финалната борба: 55 % ще гласоподават за нея против 35, които ще бъдат дадени за някогашен министър на финансите. Разбира се, следва още цялостен месец разногласия, изявления и обещания, само че е извънредно подозрително дали Сунак ще има сили да промени коренно тази наклонност, в случай че е правилно, че " партийните портфейли " гласоподават против него. Британската преса даже не може да назове точния брой на членовете на Консервативната партия - той варира от 160 до 200 хиляди души. Във всеки случай единствено 0,4 % от общия брой на гласоподавателите ще повдигнат новия водач на страната. Демократично, несъмнено.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР