Борис Джонсън осъществи амбицията си. Но какво предстои за Великобритания,

...
Борис Джонсън осъществи амбицията си. Но какво предстои за Великобритания,
Коментари Харесай

ЕС приземи плана на Борис Джонсън за Брекзит минути, след като стана лидер на консерваторите

Борис Джонсън реализира упоритостта си. Но какво следва за Англия, написа вестник " Гардиън ". Изданието отбелязва, че Джонсън ще изтъкне решимостта си да сплоти разединената и деморализирана Консервативна партия и да обезпечи Брекзит до 31 октомври, откакто е постигнал отдавнашната си упоритост да стане министър председател на Англия.

Вестникът разяснява, че за задачите на своята политика той към този момент е почнал да се пробва да завоюва скептично настроените към него депутати от центристкото крило на партията. Изданието добавя, че някогашният кмет на Лондон е победил безапелационно съперника си Джереми Хънт, откакто си е обезпечил поддръжката на най-ревностните последователи на Брекзит.

Европейски Съюз приземи проекта на Борис Джонсън за Брекзит единствено броени мигове откакто стана водач на торите, написа " Индипендънт ". Европейски Съюз Това е следващият знак, че блокът няма никакво желание да прави отстъпки, отбелязва вестникът и напомня вчерашни изявления на двама представители на Европейската комисия. Според " Индипендънт " неслучайно таман през вчерашния ден първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс декларирал пред кореспонденти в Брюксел, че Европейски Съюз няма да предоговаря постигнатото с Тереза Мей съглашение. Друг еврокомисар, Витенис Андрюкайтис, също предизвести, че политици като Джонсън подкопават демокрацията с " евтини обещания, опростенчески визии и крещящо погрешни изказвания ", отбелязва вестникът.

Борис Джонсън е моята английска версия, написа " Таймс ", като се базира на реакцията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на избирането на Джонсън. Вестникът отбелязва, че Тръмп е обсипал с похвали новия министър председател на Англия, като го е оповестил за своя английски еквивалент. " Това е един в действителност прекрасен човек, който ще бъде министър председател на Англия... Хубав човек, той е корав и е интелигентен. Казват, че е " английският Тръмп ", сподели президентът на Съединени американски щати през вчерашния ден пред публика от млади републиканци на събитие във Вашингтон. Изданието добавя, че той е похвалил и антиевропейският политик Найджъл Фараж.

Следващият министър председател на Англия и Тръмп може и да са положителни другари, само че политическите разлики остават, разяснява " Вашингтон пост ". Сред проблемите, които провокират различия сред Лондон и Вашингтон, са основни въпроси като Иран, Русия, климатичните промени и израелско-палестинския спор и от това дали Тръмп ще си затвори очите за различията в двустранните връзки, както и дали Джонсън ще успее да обезпечи Брекзит, може да зависи до каква степен ще продължат другарските връзки сред двамата, написа вестникът.

Борис Джонсън поема ръководството на Англия,изпаднала в дълбока рецесия, написа " Ню Йорк таймс " и отбелязва, че съвсем никой от следвоенните водачи на Обединеното кралство не е започвал с толкоз малко политическо въздействие, колкото неговото, поемайки властта.

Въпреки всичко той даде обещание да извади Англия от Европейски Съюз до 31 октомври - предизвикателство, което години наред тормозеше неговия предходник, добавя " Ню Йорк таймс ".

Въпреки всичко - сътрудник, е заглавието на коментарна публикация по тематиката на немския " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". В Брюксел нямат приятни мемоари за Борис Джонсън. Въпреки всичко европейците би трябвало да му протягат ръка, всякога когато това е допустимо, само че не и по въпроса за постигнатото съглашение за Брекзит, написа коментаторът на немския вестник. Европейски Съюз на 27-те би трябвало да покаже ясно на приемника на Тереза Мей, че за тях остарялото съглашение за Брекзит е трайно, се споделя в публикацията.

" Уолстрийт джърнъл " разяснява, че в победната си тирада Джонсън е повторил обещанието си до 31 октомври да извади страната си от Европейски Съюз, само че бързо е проличало, че няма да е елементарно да се съблюдава този период. Изданието показва, че няколко министри към този момент са подали оставка, с което са посочили, че са срещу всевъзможни опити на Джонсън да напусне Европейски Съюз без съглашение, а задачата им е била да смекчат планувания стопански потрес от такова овакантяване на съюза.

 

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР