Борис Джонсън обеща да се застъпва за британските дипломати по

...
Борис Джонсън обеща да се застъпва за британските дипломати по
Коментари Харесай

Борис Джонсън обеща да се застъпва за британските дипломати и да подхожда твърдо към Тръмп

Борис Джонсън даде обещание да се застъпва за английските дипломати по света и да подхожда твърдо към американския президент Доналд Тръмп, в случай че стане министър председател на Обединеното кралство, съобщи Ройтерс.

Джонсън, който е любимец да наследи Тереза Мей отпред на Консервативната партия и на страната на 23 юли, бе неодобрен, че не е подкрепил английския дипломат във Вашингтон Ким Дарък, преди дипломатът да разгласи оставката си тази седмица.

Дипломатическа преписка на Дарък, в която посланикът разказва държавното управление на Тръмп като "неспособно ", изтече в английски вестник, което разгневи американския президент.

Джонсън не пожела да се застъпи за Дарък в ефирен спор, поради което негови сътрудници депутати от Консервативната партия го упрекнаха, че е хвърлил посланика "под гумите на рейса ", с цел да не скапе връзките си с Тръмп.

"Ще се застъпвам за нашите фантастични дипломати по света ", сподели през вчерашния ден Джонсън по време на протест.

Той сподели, че е подлагал на критика Тръмп преди и ще го прави в бъдеще.

"В Обединеното кралство не сме съгласни с позицията на Съединени американски щати за световното стопляне..., (нито) с техния метод към иранското нуклеарно съглашение. Бяхме твърди и ще продължим да сме твърди със Съединени американски щати ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР