Борис Джонсън, който поема днес поста на британски премиер, ще

...
Борис Джонсън, който поема днес поста на британски премиер, ще
Коментари Харесай

Борис Джонсън назначава за съветник шефа на групата, водила кампания за Брекзита

Борис Джонсън, който поема през днешния ден поста на английски министър председател, ще назначи за старши консултант Доминик Къмингс, шефа на акцията в поддръжка за овакантяване на Европейски Съюз, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Малко прочут на необятната аудитория, Къмингс ръководеше " Vote Leave " - групата, водила формалната акция в поддръжка на Брекзит и спечелила референдума през юни 2016 година. Смята се, че той самият е изиграл решаваща роля за резултата, избирайки да води акция, основана повече на обществените мрежи, в сравнение с обичайни политически манифестации.

След успеха на референдума методите на " Vote Leave " бяха сложени под въпрос нееднократно, напомня Агенция Франс Прес. През юли 2018 година английската изборна комисия му наложи санкция за надхвърляне на тавана на позволените разноски и за скришен съюз с друга група, подкрепяща Брекзит. Това не е разрешено от английския избирателен кодекс.

Давайки на Къмингс толкоз висок пост, екипът на Джонсън поема риска да си навлече рецензии от някои депутати, в това число поддръжници на Брекзит, които са ставали цел на острия език на някогашния началник на акцията за Брекзит, отбелязва Ройтерс.

Новият английски министър председател има единствено 99 дни, с цел да се оправи с рецесията с Брекзит, която провокира закъснение на икономическия напредък, оставка на премиерката Тереза Мей и надълбоко разделяне в страната.

През последните три години Къмингс написа голям брой мощно сериозни публикации против държавната тактика за Брекзита. Във кино лентата " Brexit: The Uncivil War ", излъчен по Канал 4, ролята на Къмингс извършва Бенедикт Къмбърбач - демонстрира подбудител, употребяващ тактики, основани на " Изкуството на войната " на Сун Цзъ. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР