Борис Джонсън, който е фаворит за следващ премиер на Великобритания,

...
Борис Джонсън, който е фаворит за следващ премиер на Великобритания,
Коментари Харесай

Борис Джонсън обещава Брекзит на 31 октомври

Борис Джонсън, който е любимец за идващ министър председател на Англия, даде обещание да я изведе от Европейския съюз на 31 октомври със или без съглашение, съобщи Ройтерс.

" Моето заричане е да излезем от Европейски Съюз на Хелоуин, на 31 октомври ", сподели Джонсън в изявление пред Би Би Си нюз.

" И методът нашите другари и сътрудници да схванат какъв брой сме съществени, в последна сметка е, притеснявам се, да се откажем от пораженчеството и негативността, която ни е обхванала в голям облак от доста време и да се готвим решително и съществено за излизане без договорка ", добави Джонсън.

Бившият кмет на Лондон и някогашен външен министър е кандидат за водач на консерваторите и министър председател на страната дружно с Джереми Хънт. Хънт също позволява вид за " корав " Брекзит, само че е по-диалогично надъхан.

До момента Джонсън безапелационно печели всички вътрешнопартийни гласувания с обещанието да извади Англия от Европейски Съюз в края на октомври. Подкрепата за него обаче се разколеба, откакто предходната седмица гръмък фамилен скандал докара полиция в дома му. В изявлението за Би Би Си Джонсън отклони въпросите за персоналния си живот.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР