Борис Джонсън към Путин: „Владимир, има страни, където 12% от

...
Борис Джонсън към Путин: „Владимир, има страни, където 12% от
Коментари Харесай

Словесните снаряди на политиците

Борис Джонсън към Путин: „ Владимир, има страни, където 12% от хората вървят по потребност на улицата “.

Борис Джонсън, любимец в битката за креслото на английския министър-председател, написа колонка за The Telegraph , със заглавие „ Ще потвърдим, че Владимир Путин бърка, когато напуснем Европейския съюз преди 31 октомври “. В него Джонсън подлага на критика думите на съветския президент за краха на демократичната концепция.

Джонсън назовава изявлението на Путин „ колосална нелепост “, което съгласно английския политик удостоверяват икономическите обстоятелства. „ Свободното и отворено общество ще бъде най-хубавото място за започване на бизнес. Това ще бъде най-безопасното място за вложение. Това ще бъде най-хубавото място за основаване на семейство. Това ще бъде най-хубавото място за живеене " - написа Джонсън.

Според него Англия потвърждава това с образеца си като стопански развита, механически напреднала и културно богата страна. Британците имат двама "гаранти и бранители на обществената независимост - демокрацията и господство на закона ", твърди Джонсън.

„ Казано напряко, Владимир, има страни в света, за които се приказва, че капиталът е концентриран в ръцете на олигарси и подмазвачи, където убиват публицисти, където се надсмиват над „ демократичните полезности ”, където съгласно Росстат една трета от популацията не може да си разреши повече от два чифта обувки годишно, 12% от хората вървят по потребност на улицата, а действителните приходи понижават пет години поред ”, написа английският политик.

Изданието NewsRu отбелязва, че в реалност обстановката в Русия е даже по-лоша от описаната от Борис Джонсън. Според Росстат 35.4% от фамилиите в Руската федерация нямат финансова опция да закупят и два чифта подобаващи за сезона обувки за всеки член на фамилията.

Авторът посвещава останалата част от колонката на разсъждения, че с помощта на демокрацията британците са дали своят вот за обособяване от Европейския съюз, където брюкселските политици са концентрирали властта в ръцете си. Текстът приключва с думите: „ Ако желаеме да подкрепим демократичните полезности, би трябвало да напуснем Европейски Съюз преди 31 октомври - и ще го направим”.

Преди дни Владимир Путин съобщи в изявление за The Financial Times, че демократичната концепция е изживяла времето си, а западните сътрудници сякаш били признали, че "някои от нейните детайли са просто нереалистични ". Според съветския водач в западните страни има разделяне сред водещите елити и популацията. Като образец Путин уточни казуса с мигрантите в Съединените щати, разяснявайки, че поддръжниците на либерализма не вършат нищо, а популацията се сблъсква с проблеми всеки ден.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР