Борис Джонсън и Джереми Хънт, съперници за премиерския пост на

...
Борис Джонсън и Джереми Хънт, съперници за премиерския пост на
Коментари Харесай

Джонсън и Хънт влязоха в пряк словесен сблъсък за Брекзит

Борис Джонсън и Джереми Хънт, противници за премиерския пост на Англия, влязоха в яростен вербален конфликт кой заслужава по-голямо доверие, че ще изведе сполучливо страната от Европейския съюз. Това стана на телевизионни диспути нощес, проведени единствено две седмици преди единият от двамата да завоюва поста, оповестява " Ройтерс ".

С повеждането на Джонсън в съревнованието за поста на Тереза ​​Мей двамата кандидати неведнъж бяха приканвани да потвърдят, че ще извадят Англия от Европейски Съюз на 31 октомври и ще защитят бизнеса от така наречен " Брекзит без договорка ".

Повече от три години откакто Англия гласоподава за овакантяване на Съюза, Брекзит остава водеща тематика.

Мисля, че е извънредно значимо да не се плануват никакви условия, при които няма да успеем да напуснем Европейски Съюз на 31 октомври, съобщи Джонсън по време на обществения спор.

Запитан за следващ път дали ще се отдръпна като министър-председател, в случай че въпреки всичко Англия не успее да излезе от Евросъюза до крайния период, Джонсън не даде пряк отговор. " Не искам да суфлирам на Европейски Съюз, че могат да ме тласнат към оставка, в случай че не се съгласят на договорка ", уточни той.

Това подтикна Хънт да упрекна Джонсън, че заобикаля директните отговори и разчита само на оптимизъм, с цел да завоюва нова договорка от Европейски Съюз или да напусне без договорка, което би навредило на бизнеса във Англия.

Тъй като Борис в никакъв случай не дава отговор на въпросите, нямаме никаква визия какво би било неговото държание като министър председател, захапа го Хънт.

Телевизионният спор беше единствената директна среща сред двамата претенденти.

Според доста от последователите на консерваторите най-важният мотив е кой може да изведе Англия от Европейски Съюз в период, без значение дали с или без договорка.

На въпрос защо се възхищават най-вече в своя конкурент, двамата бяха скромни откъм похвали.

" Дълги години съм работил доста добре с Джереми, мощно се удивлявам на способността му да трансформира мнението си ", съобщи Джонсън, намеквайки за поддръжката на Хънт за акцията за оставане в Европейски Съюз по време на референдума през 2016 година

От своя страна Хънт саркастично означи: " Той (Борис Джонсън - бел.ред.) има невероятна дарба - ти му задаваш въпрос, той лепва усмивка на лицето си и забравяш какво си го питал. Това е ослепително качество за политик, само че може би не и за министър-председател ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР