Борис Джонсън е забранил на министрите си да участват на

...
Борис Джонсън е забранил на министрите си да участват на
Коментари Харесай

Давос без Великобритания, Джонсън спря британските министри

Борис Джонсън е забранил на министрите си да вземат участие на Световния стопански конгрес в Давос през януари 2020 година. Представител на Даунинг стрийт 10 е декларирал пред Politico, че министър председателят не желае членове на държавното управление му да участват на годишната среща с световния хайлайф.
Във форума, който се организира в елитния швейцарски алпийски курорт всяка година, се включват към 3000 интернационалните политически водачи, бизнес фигури, икономисти и известни персони.
Обикновено в него вземат участие представители и на английското държавно управление, само че това няма да е по този начин през 2020 година: " Целта ни е да работим за хората, а не да пием шампанско с милиардери ", съобщи представителят на министър-председателя.
Световният стопански конгрес би трябвало да се организира от 21 до 24 януари. Обединеното кралство би трябвало да излезе от Европейския съюз на 31 януари.
Actualno.com напомня, че предходната година форумът мина още веднъж без наличието на английския министър председател Тереза Мей, поради договарянията по Brexit. В Швейцария отсъства и френският президент, както и делегация от Съединени американски щати, които към момента нямаха бюджет заради разногласието за градежа на стената с Мексико.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР