Борис Джонсън е казал днес по телефона на Владимир Путин,

...
Борис Джонсън е казал днес по телефона на Владимир Путин,
Коментари Харесай

Джонсън към Путин: Нападение срещу Украйна ще е трагична грешка

Борис Джонсън е споделил през днешния ден по телефона на Владимир Путин, че съветско нахлуване против Украйна ще е трагична неточност, заяви канцеларията на английския министър председател, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Премиерът изрази своята дълбока угриженост във връзка актуалните враждебни дейности на Русия по украинската граница ", сподели представител на " Даунинг стрийт " 10.

По думите му Джонсън е подчертал пред президента на Русия, че би трябвало да почита териториалната целокупност на Украйна, както и правото ѝ да се отбранява.

" Всяко ново съветско нахлуване в украинска територия ще бъде трагична неправилна стъпка ", е предизвестил Джонсън.

Двамата водачи са се съгласили, че би трябвало да се търси спокойно решение на украинската рецесия и че утежняването на обстановката не е в безстопанствен интерес.

Британският министър председател е подчертал, че според политиката на " отворени порти " на НАТО всички европейски демокрации имат право да се стремят към участие в алианса и това изцяло важи и за Украйна.

Пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС, заяви, че Путин е изтъкнал пред събеседника си обстоятелството, че НАТО не е подготвена съответно да реагира на съветските стремежи да получи гаранции за сигурност.

Според известието отводът на алианса от съответна реакция е бил затулен с аргумента за така наречен политика на отворените порти на НАТО, която " опонира на основополагащия принцип за сплотеност на сигурността ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР