Борис Джонсън е изправен пред опасна процедура по ратифициране на

...
Борис Джонсън е изправен пред опасна процедура по ратифициране на
Коментари Харесай

Борис Джонсън е изправен пред опасна процедура по ратифициране на сделката за Брекзит

Борис Джонсън е изправен пред рискова процедура по одобрение на договорката за Брекзит в английския парламент, откакто ръководителят на Камарата на общините отхвърли през вчерашния ден да позволи гласоподаване по нея, написа във вторник организация Ройтерс.

Само девет дни преди 31 октомври, плануваната дата за излизане на Англия от Европейския съюз, процесът по бракоразвод още веднъж е в безпорядък на фона на разногласията на английските политици дали да има Брекзит със договорка, без договорка или да бъде създаден втори референдум. Правителството се пробва да прокара законодателството за допустимо най-бързо излизане на Англия от Европейски Съюз, като предизвика рецензии от опозиционни депутати, че Джонсън се пробва да насили и пришпори депутатите да одобрят законопроекта.

По-рано ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу сподели, че няма да има избор в понеделник, защото същият въпрос е бил обсъждан в събота, когато съперниците на Джонсън трансфораха огромния Брекзит ден на премиера в оскърбление.

" В резюме, днешното предложение всъщност е предлагането от събота, а Камарата (на общините) към този момент се произнесе по този въпрос. Днешните условия са всъщност същите като съботните ", сподели през вчерашния ден Бъркоу в Народното събрание. " По тази причина моето решение е предлагането да не бъде обсъждано през днешния ден, защото би се стигнало до повторяемост и безредица ", посочи Бъркоу, провокирайки гнева на депутатите поддръжници на Брекзит, които обявиха, че ги лишават от опцията да гласоподават по договорката на Джонсън.

Бъркоу сподели, че държавното управление към момента може да си подсигурява одобрение на договорката за Брекзит до 31 октомври, в случай че разполага с задоволително огромна поддръжка в Народното събрание. Джонсън бе отчаян от решението, сподели негов представител.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР