Борис Джонсън е използвал далечен роднина милионер като гарант за

...
Борис Джонсън е използвал далечен роднина милионер като гарант за
Коментари Харесай

Борис Джонсън кредитирал луксозен живот с кредит от 800 000 паунда

Борис Джонсън е употребявал отдалечен родственик милионер като поръчител за заем от 800 000 паунда, до момента в който е бил министър-председател, оповестяват източници.
Говорител на някогашния водач
на торите, запитан за отчета, съобщи, че всички финанси на господин Джонсън “са и са били съответно декларирани ”.

Той съобщи, че преди да бъдат подписани каквито и да било персонални съглашения, е бил потърсен съвет от държавни чиновници и съветници по нравственос.

Според The Sunday Times канадският предприемач Сам Блит се е съгласил да работи като поръчител за кредитната линия.

Съобщава се, че господин Блит е другар на бащата на господин Джонсън, Стенли Джонсън. Твърди се, че майките им са братовчедки, а той съгласно сведенията коства 50 милиона $.

Твърди се, че заемът ще бъде разполагаем от февруари 2021 година, с цел да помогне за “ежедневните разноски ” на Борис Джонсън.

Говорителят на Джонсън акцентира, че той “не е вземал заем от Сам Блайт ”.

Вестникът твърди, че той се е нуждаел от финансовото поръчителство, макар че е печелил 164 000 паунда като министър-председател.
Анонимен източник твърди,
че Джонсън е на ръба на “разоряването ” и има опасения, че “няма да може да заплати личната си годишна данъчна сметка ”.

Преди да постъпи на работа на “Даунинг Стрийт ” № 10, той е получавал 275 000 паунда годишно за работа.

Твърди се, че господин Джонсън и брачната половинка му Кери са употребявали и парцел в Доминиканската република, благосъстоятелност на господин Блит.

Източниците допускат, че те са почивали във вилата с цена 4 100 паунда на нощ, когато наследничката му Лиз Тръс е била изгонена от Даунинг стрийт.

Sunday Times твърди, че потреблението на господин Блит като поръчител е било утвърдено от екипа за уместност и нравственос на кабинета при изискване, че “няма спор на ползи, няма риск от спор на ползи и няма риск даже от разбиране на подобен спор ”.
В отчета се споделя, че
сред края на 2020 година и началото на 2021 година – когато са били въведени договореностите за поръчител – господин Блит е бил обсъждан за позицията на основен изпълнителен шеф на Британския съвет, неин ведомствен обществен орган.

Говорител на Джонсън съобщи, че той нито е съдействал, нито е знаел, че господин Блит е бил обсъждан за тази служба.

Съветът е взел решение да не наеме господин Блит, написа The Sunday Times.

В изказване представителят на Джонсън съобщи: “Напълно погрешно е, че Борис Джонсън по какъвто и да е метод е съдействал или даже е знаел за каквато и да е кандидатура на Сам Блайт – публична или неофициална – за заемане на каквато и да е служба в Британския съвет, както и че никой от № 10 не е работил от негово име. Доколкото му е известно, никой в № 10 не е знаел за тази хипотетична молба и не е направил нищо, с цел да я поддържа ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР