Борис Джонсън, а не Тереза Мей трябва да назначи новия

...
Борис Джонсън, а не Тереза Мей трябва да назначи новия
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще назначи новия британски посланик в САЩ

Борис Джонсън, а не Тереза Мей би трябвало да назначи новия английски дипломат в Съединените щати, счита основният секретар на финансовото министерство Лиз Тръс, правилен съдружник на претендента за министър председател на страната. В сряда дипломат Ким Дарък подаде оставка по отношение на дипломатическия скандал сред Лондон и Вашингтон.

Лиз Тръс, която храни очаквания да размени настоящия финансов министър Филип Хамънд, в случай че Борис Джонсън стане министър председател, насочи това предизвестие към Тереза Мей на фона на разгаряща се борба кой да назначи новия дипломат. Ким Дарък подаде оставка след приключването на информация, че той счита администрацията на президента Доналд Тръмп за „ некомпетентна “, а ядосаният американски президент го назова „ побъркан и надут простак “ и съобщи, че няма да работи с него.

След оставката на Дарък последователите на Джонсън предизвестиха Мей, че е недопустимо тя да върже ръцете на наследника й като назначи новия дипломат в последните си дни на Даунинг стрийт. Привържениците на Мей обаче упорстват тя да свърши тази работа с аргумента, че постът е прекомерно значим, с цел да бъде оставен незает за по-дълго време. Смята се, че Джонсън, който е евентуалният правоприемник на Мей, би желал да изпрати дипломат, който е другарски надъхан към Тръмп и Брекзит, с цел да усили възможностите за възможна преференциална комерсиална договорка със Съединените щати. Джонсън обаче бе остро подложен на критика, че не е поддържа дипломат Дарък във връзка със абсурда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР