Борис Дали е роден на 24 март 1982 година в

...
Борис Дали е роден на 24 март 1982 година в
Коментари Харесай

Борис Дали: По-далеч от Бобов дол не мърдам 


Борис Дали е роден на 24 март 1982 година в град Бобов дол. Любовта към музиката наследява от татко си, който е някогашен акордеонист. Първите му стъпки в изкуството са, до момента в който свири на акордеон в самоинициативен танцов отбор в Бобов дол. По-късно се изявява и като артист в оркестър. Успоредно с това се учи и да свири на синтезатор. Мотоциклетите са същинското му занимание. Обича да се занимава с градинарство и да пътува по участия из България. Любимите му реализатори са Преслава, Мирослав Илич, Ивана и Глория.

- За вас споделят, че сте артистът на народа. Какво значи това?

- Това някой ми го постави като етикет преди време и то стана известно. Аз самият нямам нищо общо с този етикет. Но го разбирам по този начин, че когато вървя по участия, се държа с всеки човек като с другар. За мен няма разлика с кого поддържам връзка. Всички хора са ми другари. Във всеки град на България имам другари. Аз в случай че някой път не се срещна с нови хора, това не е присъединяване за мен.

Реклама

- Все отново не може всички хора да са ви другари.

- Ако не ми се обадят другари от съответния град, където имам присъединяване, аз не дублирам. Не отивам за пари или поради уговорката. Отивам единствено да се развличам. Имало е случаи, когато не усетя някакво гостолюбие, аз повече не навестявам съответния град.

- Вие се различавате от останалите попфолк реализатори по това, че песните ви са от живота?

- Да, по този начин е. Пея за неща, които сме преживявали, и много хора намират себе си в моите песни. Най-важното за един актьор и държавник е с какво ще те запомнят. Когато свършиш нещо положително, хората ще те запомнят. Казвам го, тъй като съм почтен, а не тъй като по този начин би трябвало да се каже.


00:15 / 00:20
- Живеете в родния си град Бобов дол и се занимавате с градинарство?

- Станал съм градинар още когато съм бил на 6 или 7 години. Бабите и дядовците ме възпитаха по какъв начин да се грижа за градините. Мъкнеха ме с тях по къра, тъй като майка ми и татко ми бяха на работа. 90-те бяха тежки години за всички. Така се възпламених и сега това е едно от заниманията ми.

- Въпреки че ходите по участия, на вас ви харесва селският живот?

- Установил съм се в Бобов дол и не желая да шавам. Най-хубавото е човек да живее по този начин, както си желае. Това е нещото, което постоянно съм желал. Спокоен живот. Понякога мога просто да виждам едно растение с часове и да ми е радостно, че то е пораснало. Някой може да каже, че не съм добре с мозъка, само че това ми доставя равновесие.

Реклама

- Живеете във фамилната ви къща?

- Къщата е огромна, а дворът е доста по-голям - 35 декара. С един мотор се движа в него, тъй като няма циркулиране другояче. Доста го облагородих в последно време. Посадих огромна лешникова градина, овощна градина, лози. Също по този начин построих и параклис, тъй като има едно свещено място в двора ми. Все още не съм го довършил, само че скоро и това ще стане.

- Къде е границата сред участията, фенките и селския живот?

- Става ми скучно, в случай че вървя всяка вечер в най-луксозните заведения за хранене да се развличам с ВИП персони. Аз обичам разнообразието. Занимавам се с музика, градинарство, а преди години взех една остаряла болница и я направих на приют.

- Падате си по моторите. Коя е вашата марка?

- Падам си по всевъзможни мотори. Говоря не за скутери, а за същински расови мотори. Стигнал съм до равнище, че мога в този момент незабавно да разглобя мотора на мотоциклета, по-късно да имам присъединяване, след това да си прегледам кошерите, да си поговоря с бабите и дядовците в приюта и по-късно да сглобя мотора назад. Може да направя и някоя роля в някой филм.

- Направихте добра роля във кино лентата " Цената на властта ". Какво ви донесе това присъединяване?

- Първо доста ме впечатли сюжетът на кино лентата. Може би по тази причина одобрих ролята. Филмът е обвързван доста с живота, който ни тресе през последните 20 години. Също по този начин играх и с доста известни артисти и научих доста от тях. Сега ще вършим продължение на кино лентата, живот и здраве.

- Пеете много в Пловдив?

- То не е единствено в Пловдив. Откакто започнах да пея, съм обиколил България много пъти. Напоследък пея най-много в Лондон. Така се случиха нещата, че вървим единствено по огромните градове. Става едно еднообразие и пренасищане в тези градове. Когато отида в някой град след три месеца, си споделям " О, отново ли ". Обичам разнообразието.

- Някои хора се възмущават по какъв начин един подобен прекрасен мъж с прекрасен глас пее попфолк?

- Чичо ми беше доста образован професор. Аз бях на десетина годинки, когато това се случи. Пуснах му един път сръбско на касетофона, а той изиска да ме заведе на оперета. Оказа се, че това не е моята музика. Така си дадох сметка какво одобрявам. Обичам си националната музика и попфолка. Самият род се зароди в България през 90-те години и бързо набра скорост. В попфолка има такива хубави мелодии, които могат да те разплачат. В него нямаш ограничавания. Можеш да твориш от рок до фолк и всичко да звучи добре.

- Направихте план " Силата " с Дана. Как се спряхте навръх нея?

- Правил съм дуети с Галена, с Емилия и доста други звезди. В този план аз пея, а Дана просто взе участие в клипа, тъй като ми харесва по какъв начин наподобява и какъв брой сексапилно лъчение има. Освен че наподобява добре, момичето доста хубаво пее, несъмнено.

- Поствате ли в мрежите?

- Много рядко. По-скоро почитатели публикуват от мое име. Колегите ме питат за какво не си развъртвам обществените мрежи, а заставам слаб там. Аз желая да съм слаб в интернет, с цел да могат хората да идват да ме видят на участия. Това е.

- Коцето преди време " уволни " брат ви, тъй като му се е родила щерка?

- Тя дребната е към този момент на 2 години, Даяна се споделя. Това са жълтини някакви, оня ден двамата отново се бяха напили някъде дружно. Те са като братя. Много си наподобяват и доста си харесват. Постоянно са в купона.

- Какво смятате за случката с Диона?

- Тя е доста наточена мацка. Това е моето мнение - готина, чаровна, умна. Иначе е и огромен експерт. За случката нямам мнение.

- Имате доста награди от състезания. Къде изчезнахте в последно време?

- Аз върша нещата, както ги чувствам. Не желая да натрупвам неестествен рейтинг. Правя си песните и вървя по участия. Това ми е задоволително. Обичам скромния живот.

- Май се трансформираха нещата във вашия бизнес в последно време?

- О, да, в случай че не публикуваш непрекъснато в интернет, в случай че не вървиш по излъчвания, ти не си прочут. Аз мисля, че би трябвало да сме известни с песните си, а не с профилите си. Никога не се напрягам. Ако ми е неприятно, не вървя по излъчвания и това е.

- Сегашното потомство слуша ли ви?

- О, тези дребните доста се забавляват и се разцепват от купони. Преди години имаше едно потомство с една завист в него, до момента в който настоящето потомство няма завист. Те са жадни за живот.

- Българите кисели хора ли сме?

- Зависи. Както подходиш, по този начин и ще ти отвърнат. Имал съм случаи, когато съм разтопявал ледовете с богатства дума. Иначе имаме доста тресчици за дялане, само че аз си обичам родината и не считам да се местя по-далеч от Бобов дол.

България през днешния ден

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР