Борис Бонев, лидер на Спаси София“, е млад човек с

...
Борис Бонев, лидер на Спаси София“, е млад човек с
Коментари Харесай

Защо Борис Бонев няма да стане председател на Столичния общински съвет

Борис Бонев, водач на „ Спаси София “, е младеж с огромни упоритости. Толкова огромни, че му изглеждаше допустимо с пет години стаж в Столичния общински съвет, да скочи в креслото на кмета – петата позиция в страната.

 

Пред пролетта напористият Бонев съвсем самоиздигна кандидатурата си за кмет на столицата, само че след това някой му прекърши упоритостта и той я сви - „ Спаси София “ поддържа Васил Терзиев. Тогава, при сключването на съдружното съглашение на „ Спаси София “ с Политическа партия – Демократична България, се подразбираше, че Бонев ще бъде претендентът на обединението за началник на общинския съвет. Обединението обаче взе едвам 23 места в Съвета – не половината, а една трета. И не може да ръководи с комфорт. А пък от ПП-ДБ и " Спаси София " са толкоз самовлюбени и високомерни, че от първия ден демонстрираха бутафорна самодостатъчност.  И естестнено се спънаха. Когато нямаш болшинство и не си си обезпечил поддръжка, злополуката е реалност.

Първото гласоподаване за избор на председатал на СОС се провали. Никой не събра задоволително гласове.

И лъсна истината - Борис Бонев не става за ръководител на СОС.

Защо?

Защото не се употребява с задоволителна политическа поддръжка в СОС – това е явно, с 23 гласа в 61-членния Съвет и без съдружници не можеш да го оглавиш.

Спорно е дали Бонев има задоволителна тежест и в самата коалиция с Политическа партия – Демократична България. Новоизбраният кмет Васил Терзиев, едвам встъпил в служба, не го поддържа изрично, като не отговори непосредствено на журналистическия въпрос дали обединението е подготвена да жертва Борис Бонев. Вместо това избра да приказва, че ще „ инициира среща с всички политически партии “, с цел да се откри метод да се понижи напрежението и „ да се предвижим към това да има работещ общински съвет “.

В тези срещи Терзиев ще научи нещо, което сигурно към този момент е чувал, само че в този момент ще разбере, че то съставлява сериозна спънка пред упоритостите на Бонев да ръководи по новому СОС – че е влизал в колаборации с предходните ръководещи в СОС, с ГЕРБ.

Да си спомноми, че гласовете, които Бонев получи през 2019 година стигаха за група в СОС, само че той избра да играе самостоятелно, влезе единствен в СОС и по този начин обезпечи комфорта на ГЕРБ в столицата.

 

Терзиев ще научи, че Бонев нито е новото, нито е смяната в столичния съвет, а в противен случай - той е знак на финансова взаимозависимост, на добре платеното протестърство в столицата.Защото по какъв начин другояче ставаш най-скъпоплатеният общински консултант? В предходния СОС Бонев взе участие във всички препоръки и комисии и добре платени бордове. Само за няколко години престояване в Столичната община Борисов Бонев натрупва над 60 000 лв. спестявания в банка – съгласно формалната му декларация пред КПКОНПИ.

Столичани помнят по какъв начин едвам пръкнал се на публичния терен, Бонев съобщи, че би трябвало да спре строителството на метрото и макар че съвсем незабавно неведнъж се отхвърли от това, не му е простено.

Според остарели общинари пък доста от концепциите на Бонев за ръководство на столицата са меко казано екстравагантни и няма по какъв начин да получат необятна поддръжка. Те приказват и за маниера му да работи с изречението „ аз споделих “ напред, което също няма по какъв начин да провокира всеобщ възторг да се гласоподава за кандидатурата му.

Бонев даде доказателства в тази посока, като съобщи с безапелационен звук: „ Търсим поддръжка от всички без ГЕРБ! “
От кои „ всички “? От Българска социалистическа партия ли, които незабавно ще слагат въпроса за украинското знаме на фасадата на „ Московска “ 33 и Паметника на Съветската войска?

От „ Възраждане “, които с изключение на за тези две неща, ще слагат без заобикалки въпроса и за възбрана на гей парадите. А и даже Бонев да си обезпечи по някакъв метод поддръжката на " Възраждане ", незабавно ще загуби тази на Демократична България, тъй като групировката взе решение срещу каквото и да било коалиране с хората на Костадин Костадинов.

 

А останалите съветници – от КОД, Има Такъв Народ, Вътрешна македонска революционна организация и самостоятелни, са незадоволителни, с цел да обезпечат по този начин нужните 31 гласа. Да не приказваме, че доста от тях демонстрираха, че не горят от предпочитание да поддържат Бонев.

Формулата на Бонев - „ всички без ГЕРБ “ е неработеща в миг, когато страната се ръководи от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Политическа партия – Демократична България.

София е прекомерно огромен „ камък “, с цел да може ей-така да бъде заобиколен с някаква локална „ сглобка “. Лидерите на тези партии всеки ден са подложени на пресечен огън поради сглобката, надали ще устоят офанзива поради някакъв различен тип сглобка на софийско равнище. Защото каквото и да вършат общинарите даже във Варна и Пловдив, то си остава във Варна и Пловдив. Но това, което става на жълтите павета е с общонационално значение.

И поради всичко това Бонев ще разбере по сложния метод, че няма да оглави СОС. Че с малко звук във Facebook и малко пъхане на флайери в ръцете на минувачите по бул. „ Витоша “ няма по какъв начин да скочиш напряко в огромната политика. За задачата е належащо доста повече. На първо място – задоволително гласове на изборите.

А другояче, да - Борис Бонев е младеж с огромни упоритости, на които обаче надали е съдено да се осъществен. Защото с надменност и заскулисие социална поддръжка не се натрупа.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР