Борис Бекер може да бъде освободен от затвора HMP Wandsworth

...
Борис Бекер може да бъде освободен от затвора HMP Wandsworth
Коментари Харесай

Бекер може да бъде депортиран в Германия до края на годината


Борис Бекер може да бъде освободен от пандиза HMP Wandsworth преди края на годината и да бъде депортиран в родната си Германия, където да изтърпи остатъка от своята присъда. Това разкри юристът на тенис легендата пред Daily Mail.

В края на април Бекер бе наказан на 2 години и 6 месеца затвор поради укриване на имущество на стойност 2,5 млн. паунда в опит да предотврати опция за погашение на част от задълженията си. Той ще би трябвало да прекара в затвор най-малко година и половина, след което ще може да подаде молба за стартиране под домакински арест. Юридическият екип на германеца обаче има вяра, че може да улесни ситуацията му и да го измъкне от Wandsworth, който е считан за един от най-опасните затвори на Острова.

Според английските закони задграничните жители, излежаващи присъди, по-дълги от 12 месеца, биха могли да бъдат депортирани в името на „общественото благо“. Това е нормална процедура във Англия и сходни случаи са много чести. Именно на това се надяват юристите на Бекер. Макар да живее в Лондон от 2012 година, трикратният първенец на Уимбълдън към момента е с немски паспорт, въпреки през 2015 година да съобщи, че има желание на подаде молба за приемане на британско поданство.

В случай, че британският съд разреши на някогашния №1 да се възползва от гореспоменатия закон, той би могъл да се завърне в Германия най-рано през ноември.

„Борис има вяра, че ще се завърне в Германия преди коледните празници. За него това ще е доста по-добра развръзка освен тъй като ще бъде в родината си, а и тъй като немските закони са доста по-либерални по отношение на случаи като неговия“ – разяснява юристът на Бекер, Джонатан Лейдлоу.

Преди присъдата Бекер бе част от екипа от специалисти на Eurosport, отразяващ шампионатите от Големия шлем. Миналата седмица във френското издание Le Figaro се появи информация, че той ще може да разяснява от пандиза идния Ролан Гарос. От Eurosport обаче изрично отхвърлиха това изказване и обявиха, че ще разгласят екипа си в дните преди Откритото състезание на Франция.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР