Борис Бекер би могъл отново да получи работа в германската

...
Борис Бекер би могъл отново да получи работа в германската
Коментари Харесай

Бекер може да получи длъжност в германската федерация


Борис Бекер би могъл още веднъж да получи работа в немската тенис федерация. Това показа нейният вицепрезидент Дирк Хордоф. Преди това обаче носителят на шест трофеи от Големия шлем би трябвало да изтърпи цялата си присъда, което ще се случи през октомври 2024 година

През април тази година някогашният №1 бе наказан на две години и половина затвор поради укриване на имущество на стойност 2,5 млн. паунда в опит да предотврати опция за погашение на част от задълженията си. Този месец обаче Бекер, който сега се намира в един от най-опасните затвори във Англия, ще бъде депортиран в родината си с помощта на малка врата в английското законодателство. Чуждестранни жители, излежаващи присъди по-дълги от 12 месеца, могат да бъдат депортирани в родните си страни поради „ публичното богатство “.

„ Вратите на немската тенис федерация постоянно са отворени за Борис Бекер. След като излежи присъдата си, няма да има никакви спънки той още веднъж да стартира да работи при нас. Има един куп длъжности, които той би могъл да заеме. Ако би трябвало да бъде по-директен: Борис ще може самичък да избере работата си “ – съобщи Дирк Хордоф пред английското издание Express.

От своя страна самият Бекер също търси нови източници на приходи, с цел да облекчи нежеланото си финансово положение. Според швейцарското издание Blick трикратният първенец на Уимбълдън възнамерява да напише книга, в която да опише в детайли за последните месеци от живота си и престоя в пандиза. Потенциалните доходи от продажбите обаче няма да отидат в джоба на тенис легендата.

„ Районният съд на Хайделберг постанови, че правосъдните процедури, почнали във Англия, ще продължат да бъдат спазвани и след завръщането на господин Бекер в Германия “ – съобщи юристът Ханс Георг Фрицше. Това значи, че извоюваните от Бекер пари ще бъдат употребявани за погасяване на задълженията му.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР