Борим се за поне двама евродепутати. Това обяви лидерът на

...
Борим се за поне двама евродепутати. Това обяви лидерът на
Коментари Харесай

Марешки разкри ще става ли евродепутат и разговаря с Цветанов

Борим се за най-малко двама евродепутати.

Това разгласи водачът на "Воля " Веселин Марешки преди регистрацията на партията в ЦИК за европейските избори. Попитан, в случай че той стане евродепутат, ще остане ли празно мястото за зам.-председател на Народното събрание, той разяснява: "Празно място няма да остане. Имаме задоволителна дълга листа от качествени хора “. В отговор на въпрос, в случай че влезе в европарламента, кой ще бъде неговият заместител в Народното събрание, Марешки разкри: "Не е ясно дали ще вървя в европарламента. Партията ще го реши “.

"Последните социологически изследвания демонстрират, че нашето политическо семейство в Европа е доста евентуално да бъде най-малко трето в европарламента. Това ще промени Европа много съществено “, изясни той.

Попитан какво са си споделили с Цветан Цветанов пред ЦИК, водачът на "Воля “ уточни: "Поздравихме се. Той беше впечатлен, че ние също сме съумели да се преборим с бюрокрацията и да се подготвим за регистрация “. Марешки посочи, че единствено за един ден партията му е събрала 2 пъти повече от нужните подписи. "Приключваме с бюрокрацията и тръгваме из страната да се срещаме с българските жители. Да им кажем, че е извънредно време в европарламента да изпратим български родолюбци, а не евродепутати безродници “, акцентира той.

В отговор на въпрос ще поддържат ли настояването на Българска социалистическа партия за оставка на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Марешки сподели: "Не сме разглеждали това тяхно предпочитание. Много е елементарно да се издават присъди. Все още правилото за непорочност до доказване на виновност съществува в българското право. Би трябвало към всеки един това да е предписание. Иначе би трябвало да кажем и Елена Йончева да се отдръпна от цялата политика, тъй като е упрекната за пране на пари “, уточни водачът на "Воля “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР