Борих се четири месеца, за да запазя Народния театър –

...
Борих се четири месеца, за да запазя Народния театър –
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър: Борих се 4 месеца, исках да запазя достойнството на екипа

Борих се четири месеца, с цел да запазя Народния спектакъл – тъпо е обаче, че нещо, което трябваше да остане в границите на нашето семейство, излезе отвън тези рамки. Това съобщи шефът Васил Василев, който реши да даде формален брифинг, с цел да се обясни за какво се е стигнало до уволнението на Александър Морфов като основен режисьор, написа „ 24 часа “.

„ Исках да запазя достолепието на екипа. Ние сме едно семейство. Като във всяко семейство и ние имахме проблеми. Но по-късно още веднъж се гледахме в очите “, сподели още Василев.

Според него в театъра е царяла креативна сила през последните четири месеца, а той персонално се е борил с всички сили да сплоти колектива. Василев разясни, че всеки има друг взор върху нещата и на него му е било мъчно да балансира сред всички гледни точки по един или различен въпрос.

„ Ние сме дребна страна и би трябвало да си пазим личностите. Боли ме, тъй като след четири месеца битка за възстановяване на изискванията се стигна дотук. Мечтаех за почтени функции, за почтени хонорари. Театърът се отвори към чужденците, към европейската сцена “, сподели още Василев. Той не проумява за какво нашето общество е толкоз разединено.

От думите на шефа стана ясно, че Александър Морфов е сключил два контракта за приемането на авторски права върху неговите спектакли – „ Хъшове “ и „ Животът е прелестен “. Василев беше безапелационен, че е дал цялостна независимост на Морфов да твори и не е желал да се стига до неговото уволняване./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР