Борецът срещу корупцията Лозан Панов не иска да има антикорупционен

...
Борецът срещу корупцията Лозан Панов не иска да има антикорупционен
Коментари Харесай

Лозан Панов брани корупцията - не ще спецорган да я разследва

Борецът против корупцията Лозан Панов не желае да има антикорупционен закон и специфичен орган, който да я бори. Това си призна шефът на Върховен касационен съд преди срещата с управлението на Българска социалистическа партия в Народното събрание по техния план. Нова организация, която да сплоти всички антикорупционни звена, бил непотребен, счита още Панов, оповестява Канал 3.

Не виждам в границите на този законопроект решение в битката с корупцията, сподели радетелят за правораздаване. Лозан Панов и за момент не се отклони от правата линия постоянно целта да е прокуратурата, тъй като и през днешния ден, когато тематиката е напълно друга и става въпрос за антикорупционно законодателство, шефът на Върховен касационен съд съумя да намеси прокуратурата. Създава се паралелна конструкция с дублиращи функционалности в страната без ясни механизми за надзор и отчетност, единствено и единствено да не се реформират органите за правосъдно гонене - в тази ситуация прокуратурата, отново се оплака Панов, който се е загрижил повече какъв брой щяла да коства новата конструкция. Намирам, че още веднъж се прави поради мониторинговия отчет, загрижи се още Панов.

Шефът на Върховен касационен съд отхвърли да е купонясвал на непозната сметка през ваканцията в Гърция. Не съм бил в Гърция през месец август, не съм бил през юли, не съм бил и през юни. Изобщо от началото на годината не съм бил в южната ни съседка, заоправдава се той и заключи, че това било изфабрикувано, с цел да се измести дебатът от правораздаването. Панов още веднъж развя знамето на мантрата за Велико национално заседание като хапче за правосъдна промяна и даде обещание да повдигне въпроса и пред Корнелия Нинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР