Борецът Кирил Милов даде интервю за зрителите на БНТ минути,

...
Борецът Кирил Милов даде интервю за зрителите на БНТ минути,
Коментари Харесай

Кирил Милов пред БНТ: Този медал е много ценен за мен

Борецът Кирил Милов даде изявление за феновете на Българска национална телевизия минути, откакто завоюва бронзовия орден в категория до 97 кг на класическия жанр на европейското състезание в Букурещ, Румъния.

За 27-годишният български играч това бе общо четвърто отличие от шампионат на Стария континент, като пред нашата камера Милов призна, че триумфът му е доста скъп поради травмата, която през предходната година му попречи да взе участие на международното състезание в Белград.

" Този орден е доста скъп за мен. Радвам се, че взех бронзово отличие, тъй като нямах такова от европейско състезание. Заради травмата предходната година се готвех единствено две месеца за този шампионат, само че все пак желаех да вземам участие, защото тук са най-хубавите борци. Исках да ревизира до каква степен съм стигнал и вероятно да почистим грешките за идните значими олимпийски квалификации ", съобщи родният герой.

" Бях доста по-мобилизиран през днешния ден. Може би когато изгубя се групирам по бързо в съпоставяне със случаите когато спечелвам. За мен всяка една загуба е един урок по пътя ми към по-големите оценки. Направих си изводите от загубата през вчерашния ден ", сподели още той.

Европейският ни първенец от Будапеща 2022 описа още, че получената контузия в крайници предишния септември по никакъв метод не му е попречила да продължи да се готви в домашни условия даже по-усилено отпреди.

" Когато се контузих, упражнявах много повече във у дома. Правих всичко, което мога, без да товаря крайници. Впоследствие трябваше да внимавам, с цел да не се нараня и да бъда в оптимална форма за това съревнование. Посвещавам този орден на моята избраница и искам на всички да са живи и здрави ", приключи Кирил Милов.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР