Борецът Иван Стоилов (кат 66 кг) в класическия стил донесе

...
Борецът Иван Стоилов (кат 66 кг) в класическия стил донесе
Коментари Харесай

Първо отличие за България от Олимпийски игри за глухи в Самсун

Борецът Иван Стоилов (кат 66 кг) в класическия жанр донесе първо отличие за България от провеждащите се сега Олимпийски игри за глухи в Самсун, Турция. Българинът разруши в борбата за бронзовия орден Стивънс Мелендер от Венецуела с 9:0 точки.

По пътя за третото място Иван Стоилов победи иранеца Али Фарахани с 9:3, Александър Повичан (Украйна) с 8:0 точки, само че на полуфинал отстъпи от бъдещия първенец Мартин Александров (Русия) с 21:12, макар, че на два пъти повеждаше в резултата.

Скандално съдийско решение лиши най-малко още един орден за България от битката. В борба още веднъж за бронза в категория 80кг. Христо Павлов беше очевидно ощетен от арбитрите в битката с представителя на домакините Ахмет Качур. 40 секунди преди края и при резултат 2:1 за Павлов реферите прекъснаха битката и анулираха точките на българина. Въпреки подадената контестация от родна страна за очевадно неверно решение, комисията реши, че всичко е по разпоредбите и турчина се качи на подиума, а Христо Павлов остана 5-ти.

Подобен случай имаше и в срещата за бронз на Ангел Ценов (85 кг), само че отново с помощта на съдийско рамо Расол Даряни от Иран взе оценката, а Ценов се класира на пето място.

" От толкоз години съм в битката, само че такова знамение не бях виждал. Както аз, по този начин и двамата ми сътрудници треньори с които сме тук. Ясно е, че вкъщи и стените оказва помощ, както се споделя, само че да спреш битката и да анулираш точки без никаква, но никаква причина не е обикновено. Направихме каквото би трябвало, само че нямаше по какъв начин да ни уважат контестацията. Просто не беше почтено турският герой да се качи на подиума. При Ангел Ценов още веднъж облага за иранеца. Невероятен Иван Стоилов в първите две битки, а на полуфинала още веднъж имам забележки против съдиите в битката му с руснака Александров. Не се извинявам, в противен случай допуснахме неточности, само че когато играеш като еднакъв с еднакъв, а на моменти и превъзхождаш е пъклен неточно да виждаш тази неправда пред очите ти ", показа от Самсун основният треньор по битка Денислав Чамишки.

От класическия жанр България приключи с 1 бронзов орден, три 5-и места (Панайот Димитров - 59кг, Христо Павлов- 80кг и Ангел Ценов - 85кг). Христо Кличуров (75кг) остана 7-и.

Днес в програмата на Игрите с българско присъединяване е стрелбата на 10 метра револвер (Марин Филипов), тенис на маса-индивидуално (Халит Хасан, Петър Колев и Иван Недев), както и двойките в бадминтона - мъже, дами и смесени (Силвия Бозева, Габриела Колицова, Никола Тянков и Людмил Гетов).

 Спортната федерация на глухите в България се разграничи от митинга на някогашни глухи спортисти
Спортната федерация на глухите в България се разграничи от митинга на някогашни глухи спортисти

Организацията държи всички проблеми да бъдат разрешавани посредством разговор и по законов път
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР