Борещият се за оцеляване Евертън взе точка от визитата си

...
Борещият се за оцеляване Евертън взе точка от визитата си
Коментари Харесай

ОБЗОР: Ман Сити и Нюкасъл изпращат годината разочаровани

Борещият се за оцеляване Евертън взе точка от визитата си на първенеца Манчестър Сити, откакто стигна до 1:1 в срещата от 18-ия кръг на британската Висша лига.

„ Карамелите “ изненадаха „ жителите “ с единствения си прецизен удар под дъжда на „ Етихад “.

Той бе трансфорат в ювелирен гол от Демарай Грей в 64-ата минута, откакто още в 24-ата нападателят Ерлинг Холанд даде задатък на домакините с дежурното си попадение.

Норвежецът, който продължава да чупи върхове след прехвърлянето си от Борусия (Дортмунд) това лято, се разписа след пас на Рияд Марез и към този момент има 22 гола в 16 срещи за „ небесносините “ в Премиършип.

Въпреки това обаче момчетата на спрягания за уволняване управител Франк Лампард не се предадоха и демонстрираха забележителен темперамент, с цел да вземат точка след страхотна борба, продължиха 103 минути!

Така Манчестър Сити остана на второ място в класирането с 36 точки, на 4 от водача Арсенал и то с мач повече, до момента в който Евертън към този момент има 15 в своя актив.

Третият в таблицата Нюкасъл също приключи с реми календарната година. „ Свраките “ направиха 0:0 вкъщи против Лийдс и събраха 34 точки от 17 мача.

Междувременно Кристъл Палас завоюва с 2:0 визитата си на Борнемут след две попадения преди почивката, дело на Джордан Аю (19) и Еберечи Езе (36), до момента в който Фулъм надделя гостуващия Саутхемптън с 2:1.

Последният мач за календарната година от британската Висша лига започва в 19:30 часа, когато Брайтън приема водача Арсенал.

РЕЗУЛТАТИ :

Уулвърхемптън – Манчестър Юнайтед 0:1

Борнемут – Кристъл Палас 0:2

Фулъм – Саутхемптън 2:1

Манчестър Сити – Евертън 1:1

Нюкасъл – Лийдс 0:0
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР