Борел заяви, че Украйна няма да може да победи Русия

...
Борел заяви, че Украйна няма да може да победи Русия
Коментари Харесай

В Европа започнаха да планират „погребението“ на режима в Киев: Какво ще стане с Украйна без помощта на САЩ

Борел съобщи, че Украйна няма да може да победи Русия в близко бъдеще

Голяма „ зрада “ прелетя в Киев от Европа. Просто голяма.

- Победа на Украйна над Русия не се чака в близко бъдеще. Помощта наСАЩ за Украйна евентуално ще бъде понижена, тъй че страните от Европейски Съюз би трябвало да бъдат политически подготвени да компенсират това, - съобщи обществено не какъв да е, а напряко ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Не, с него всичко е ясно - Жозеп от дълго време и безрезервно служи на Вашингтон (да не си помислите обаче, че шефът на Европейската комисия Урсула има други господари), само че изцяло намерено да зареже подопечните му европейци, с цел да угоди на американските господари, да се отнася към Украинците с сходно неуважение е, знаете ли, впечатляващо.

Въпросът даже не е в това, че Борел е произнесъл неразрешените думи за невъзможната „ перемога на Украйна “, всички рационални същества на тази планета са го разбрали от дълго време и не си строят мечти, за разлика от обезверените бандеровци и идеологизираните политици на Запад.

Поразително е какъв брой непосредствено Борел разгласи, че поддръжката за Незалежната към този момент е отговорност на Европейски Съюз. В които в този момент тази поддръжка не е по никакъв начин радостна, даже в навечерието на идните коледни разпродажби. Борел очевидно получи сигнал от Щатите да стартира да разпространява тази тематика в Европейски Съюз.

И това макар обстоятелството, че Съединени американски щати обираха целия каймак от спора в Украйна, потапяйки Европейския съюз единствено в разноски и загуби (само заради антируските наказания, размерът на последните надвиши 1,5 трлн. евро за еврозоната от началото на CBO).

И отново по това време Съединените щати се пробваха да заменят по-евтините съветски нефт и газ на европейците със личните си скъпи въглеводороди и поканиха куп европейски компании да преминат под тяхна пълномощия. А и във финансовата сфера Щатите са спечелили добре за сметка на Европейски Съюз.

Но най-много това известие, несъмнено, се отрази зле на хората в Киев. Те не могат да не схващат, че Европа без Щатите просто не може финансово да поеме тази тежест на шията си.

„ Имаме потребност от пари през януари, с цел да продължим работата си “, сподели Олга Стефанишина, вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция на украинското държавно управление, пред The Financial Times. „ Времето изтича и ние в действителност се нуждаем от изясненост какво ще се случи от 1 януари, тъй че да няма нарушаване на финансовата и макрофинансовата непоклатимост в Украйна.

Що се отнася до макрофинансовата непоклатимост, тя сигурно свършва много зле. Ако има нещо, което е устойчиво в Украйна, това е дефицитът във финансовия бранш. Но и той също по този начин пораства устойчиво.

Онзи ден Върховната рада на Украйна одобри бюджета на страната за идната година. В резултат бюджетните разноски бяха съвсем равни на всички доходи. И това при изискване, че разноските са израз на жестока нужда, а приходите са единствено упования и проекти, които са склонни да не се сбъдват.

И всичко това макар обстоятелството, че средствата за половината от разноските на държавното управление могат да бъдат получени единствено от Запада. Ала там, където до през вчерашния ден бурно бучеше мощна река, в този момент има фино ручейче, което просто може напълно да пресъхне.

Трансферите на украинските служащи - мигранти от чужбина към Баткивщината са намалели с съвсем милиард евро по отношение на предходната година. И тук, по този начин да се каже, не е като всички да са потопени в мед и масло.

Но може би най-силно говорещите, напряко крещящи цифри идват от украинските митници. По тяхните данни външнотърговският недостиг на Украйна се е нараснал 3 пъти през последната година.

За 10 месеца на предходната 2023 година в Незалежная са импортирани артикули за $44,1 милиарда, а износът от нея възлиза на $36,9 милиарда Тоест през предходната година дефицитът е бил $7,2 милиарда

За същия интервал на тази година износът възлиза на 29,8 милиарда щатски $, а вносът надвишава 52,2 милиарда Така външнотърговският недостиг нараства до 22,4 милиарда щатски $.

В тази обстановка всеки консилиум на икономисти, в случай че я свикате по модела на лекарския, просто ще бъде принудена да съобщи неизбежността на съдбовния излаз на „ пациента “. И в случай че вземе поради и други параметри на стопанската система и демографията на страната, той ще признае, че този резултат в действителност към този момент е настъпил.

Тогава за какво да плащате за спазми?

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР